Corona

Corona Maatregelen

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De media besteden hier veel aandacht aan en in Nederland volgen wij de protocollen en richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD. De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. Iedereen in Nederland wordt dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen, dus ouderen te beperken. Als de verspreiding van het coronavirus langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. En kan de zorg voor patiënten beter gewaarborgd blijven. Als Zorgcirkel volgen wij deze maatregelen op. Juist ter bescherming van kwetsbare mensen.

Wij realiseren dat dit een bijzondere en voor iedereen zeer vervelende situatie is en hopen dat de maatregelen van korte duur zijn. Wij informeren u indien er voor u relevante ontwikkelingen zijn.

Bezoekersstop Zorgcirkel-locaties

  • In de persconferentie van 19 maart is de maatregel afgekondigd dat ter bescherming van kwetsbare mensen in verpleeghuizen geen bezoek meer mogelijk is. Alle verpleeghuizen, en wij ook, sluiten de deuren volledig. Bewoners kunnen niet meer naar buiten en bezoekers niet meer naar binnen. We vragen begrip en tijd voor de uitwerking van de nieuwe maatregel en nemen contact op met de 1e contactpersonen. 

Een uitzondering wordt gemaakt voor naasten van mensen waarvan verwacht wordt dat zij binnen korte tijd overlijden.

Cliënten thuis

  • Aan cliënten die zelfstandig wonen, vragen wij zelf alert te zijn, bezoek tot een minimum te beperken en zeker geen mensen op bezoek binnen te laten die verkoudheidsklachten hebben.
  • Het bezoeken van cliënten door zorg- en welzijnsmedewerkers kan doorgaan. Zij nemen de juiste voorzorgsmaatregelen in acht.

Wij staan als Zorgcirkel in continue verbinding met het RIVM en de GGD. Zij informeren ons over de stand van zaken en wij volgen actuele instructies op. Daarnaast hebben we een Corona Crisisbeleidsteam ingericht dat regelmatig bij elkaar komt, zo nodig actie onderneemt en de organisatie aanvullend informeert waar nodig.

Bij vragen verwijzen wij in eerste instantie naar de website van het RIVM. Daar vindt u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over het coronavirus en maatregelen: https://www.rivm.nl/coronavirus. Ook kunt u bellen naar het informatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Heeft u daarna nog vragen neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij De Zorgcirkel of ons Klant Contact Centrum [088 55 99 500 / klantenservice@zorgcirkel.com