Corona

Corona Maatregelen

Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De media besteden hier veel aandacht aan en in Nederland volgen wij de protocollen en richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD. De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. Iedereen in Nederland wordt dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen, dus ouderen te beperken. Als de verspreiding van het coronavirus langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. En kan de zorg voor patiënten beter gewaarborgd blijven. Als Zorgcirkel volgen wij deze maatregelen op. Juist ter bescherming van kwetsbare mensen. Wij realiseren dat dit een bijzondere en voor iedereen zeer vervelende situatie is en hopen dat de maatregelen van korte duur zijn. Wij informeren u indien er voor u relevante ontwikkelingen zijn.

Wij staan als Zorgcirkel in continue verbinding met het RIVM en de GGD. Zij informeren ons over de stand van zaken en wij volgen actuele instructies op. Daarnaast hebben we een Corona Crisisbeleidsteam ingericht dat regelmatig bij elkaar komt, zo nodig actie onderneemt en de organisatie aanvullend informeert waar nodig.

Bij vragen verwijzen wij in eerste instantie naar de website van het RIVM. Daar vindt u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over het coronavirus en maatregelen: https://www.rivm.nl/coronavirus. Ook kunt u bellen naar het informatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Heeft u daarna nog vragen neemt u dan contact op met uw contactpersoon bij De Zorgcirkel of ons Klant Contact Centrum [088 55 99 500 / klantenservice@zorgcirkel.com

Informatie over de coronasituatie bij De Zorgcirkel

Het RIVM informeert Nederland dagelijks over het verloop van de coronacrisis. Het RIVM geeft ook elke dag inzicht in het aantal ziekenhuisopnamen en overlijdens. Ook De Zorgcirkel heeft met COVID-19 te maken. Elke dag bespreken we de situatie, om bijvoorbeeld de inzet van personeel, beschermingsmiddelen en bezoekmogelijkheden voor naasten te organiseren.

Voor de families en voor ons gaat het om mensen waar we om geven. Zij zijn geen cijfers. Onze prioriteit ligt dan ook bij de zorg en bij het informeren van direct betrokken cliënten, families en medewerkers. Daarom, en omwille van de privacy en respect voor de cliënten, families en medewerkers, zijn wij terughoudend in het delen van informatie met anderen dan de betrokkenen. Wel kunnen we meer algemene informatie geven.

De Zorgcirkel biedt aan circa 8000 ouderen zorg en begeleiding.

Iedereen bij De Zorgcirkel zet zich met hart en ziel in om de verspreiding van het virus tegen te gaan, de zorg voor cliënten door te laten gaan en het voor bewoners zo aangenaam mogelijk te maken in deze uitzonderlijke tijden.

De Zorgcirkel volgt voor preventie en aanpak van Covid-19 strikt de RIVM-richtlijnen en -protocollen voor Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Hierin staat o.a. de verzorging en begeleiding van coronapatiënten beschreven, instructies over de beschermingsmiddelen en het voorkomen van verspreiding. Deze protocollen en richtlijnen verschillen van protocollen voor de ziekenhuizen en de intensive care-units.

Indien we op te maken hebben met een (mogelijke) besmetting van Covid-19 dan worden direct alle noodzakelijke maatregelen getroffen voor de cliënt(en) en de medewerkers. Alle direct betrokken personen worden direct geïnformeerd. Bij een besmetting op een locatie neemt de specialist ouderengeneeskunde bij wijziging in de gezondheidssituatie van een bewoner altijd direct contact op met de 1e contactpersoon.

De Zorgcirkel geeft wekelijks inzicht in de situatie rond corona.

Situatie d.d. 18 juni 2020

  • Op 18 juni zijn er geen vastgestelde coronabesmettingen bij De Zorgcirkellocaties. 

********

Als u behoefte heeft aan een gesprek, een luisterend oor, ervaringen wilt delen, gevoelens en onzekerheden wilt bespreken, dan kunt u bellen of chatten. Een team van drie Zorgcirkelmedewerkers staan u graag te woord.