Beeldbellen

Wanneer het even niet mogelijk is om mensen van wie wij houden in onze armen te sluiten, is het des te belangrijker dat we elkaar blijven zien. Om contact te blijven houden met de mensen die je mist. Dankzij de technologie van tegenwoordig kun je met elkaar praten én elkaars aanwezigheid voelen. Je kunt via beeldbellen ook samen muziek maken, zingen, verhalen vertellen of voorlezen.

Met beeldbellen kan veel! Er zijn ook mensen die via beeldbellen voorlezen, optreden etc. Hier vind je een overzicht van mogelijkheden, tips om veilig te beeldbellen en leuke ideeën voor het inzetten van beeldbellen. 

Om te beeldbellen heb je een smartphone nodig, een tablet of een laptop/computer met een webcam (camera) nodig. Zonder webcam kun je wel meepraten en luisteren maar ziet de ander u niet. 

Beeldbellen met je naasten bij De Zorgcirkel

Met behulp van De Zorgcirkel kunnen familie en vrienden beeldbellen met naasten die wonen bij De Zorgcirkel. Dit gebeurt veel via ZOOM, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden om te beeldbellen. Zie onderstaande mogelijkheden voor beeldbellen & handleidingen. Als u wilt beeldbellen met uw naasten kunt u contact opnemen met de contactpersoon bij de zorg van uw familielid. Heeft u een vraag over de werking van ZOOM kunt u contact opnemen met ZOOM team via ZOOM@zorgcirkel.com

Naast contact met je familie komen er ook steeds meer mensen die ZOOM inzetten voor optredens, voorlezen e.d. Hieronder vind je een aantal leuke ZOOM tips. Heb jij ook voorbeelden? Geef ze door in onze ideeënbus

CliniClowns

Voor het aanvragen van één op één Zoom-optredens kan je je aanmelden via ay.khouw@cliniclowns.nl. Ook is er elke dag om 17:00 uur een live-show via de CliniClowns app.

Laran Leest

Laran leest elke dag voor om 9:30 en 11:45 via ZOOM! Neem hiervoor contact op met zijn moeder Joyce Tibbert: j.tibbert@gmail.com.

Schakel de (klein)kinderen in

Kinderen hebben vaak leuke ideeën om te doen met je naaste. Ze weten grappige filmpjes, leuke muziek of eenvoudige spelletjes te vinden op de tablet of laptop. Geef ze de tip mee om iets te vinden zonder reclameonderbrekingen en met niet al te snel wisselende beelden. Kent je naaste nog een bordspel? De kinderen willen het vast wel met haar spelen, ook als je naaste de regels overtreedt of ze niet meer zo goed weet. Bron: Dementie.nl
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!