Veilig Bezoeken

Bij verschillende locaties bij De Zorgcirkel is het mogelijk om elkaar veilig te bezoeken in aangepaste vorm. Medewerkers, vrijwilligers en naasten hebben creatieve manieren bedacht om toch met elkaar in contact te komen. Deze oplossingen passen uiteraard binnen de geldende regels van het RIVM. Hieronder delen we graag een aantal creatieve manieren van veilige bezoekvormen van locaties.

Babbelbox

Op verschillende locaties in Volendam en inmiddels in Alkmaar is de ‘babbelbox’ geplaatst. Hiermee kunnen bewoners gemakkelijk een praatje maken met familie. Dit mooie initiatief kwam van Dennis Siers, die in het dagelijks leven als geluidstechnicus door het land reist. Doordat er door coronatijd weinig werk is, kwam hij op het idee om bij z’n oma in het verpleeghuis een ‘babbelbox’ te installeren. Nieuwsgierig naar hoe de ‘babbelbox’ werkt? Bekijk dan hieronder de video.

Tuinbezoek

Zorgcirkel De Keern in Landsmeer bedacht samen met de tuinmannen een bezoekmogelijkheid in de tuin. Er is een dubbel hek geplaatst met anderhalve meter tussen de hekken. Aan de ene kant de bewoner, aan de andere kant de bezoeker. Gescheiden door de hekken kunnen ze elkaar toch zien en spreken. Hierdoor kunnen de bewoners en naasten met elkaar in contact komen binnen de richtlijnen van het RIVM. En kunnen de bewoners met hun naasten toch gezellig in de tuin zitten.

Van binnen naar buiten

Zorgcirkel Torenerf in Wormer bedacht al snel een bezoek aan het raam. Zo konden bewoners en naasten elkaar in tijde van corona toch zien. De bezoeker stond buiten bij het raam en de bewoner binnen. Per telefoon konden de bewoner en bezoeker elkaar spreken. Door het mooie weer van afgelopen weken is het bezoek verplaatst naar het terras. Er is nu een hek geplaatst met lint, zodat de bewoner en de bezoeker elkaar makkelijker kunnen zien en spreken.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Hoe kunnen wij jou bereiken?
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..