Kwalifestival 2019: inspirerend én informatief

Ouderenzorg van de toekomst, hoe komt dat eruit te zien? Ruim 200 zorgmedewerkers van Omring, Zorgbalans en De Zorgcirkel lieten zich hierover inspireren en informeren tijdens Kwalifestival.

Op 7 november jl. was HAL25 in Alkmaar omgetoverd tot een informatiemarkt vol innovaties in de ouderenzorg. Van een Segway-rolstoel tot automatisch medicatie-apparaat om de zelfstandigheid van cliënten te bevorderen. Maar ook nieuwe mogelijkheden in het informeren en bijscholen van medewerkers, zoals het volgen van lessen via een VR-bril tot een speelse variant middels een pub-quiz. Daarnaast waren er uitdagende workshops en gaf inspirator Jan van Setten een motiverende speech! 

 Bruistabletje of droeftoeter?

Halverwege de middag gaf inspirator Jan van Setten een motiverende speech over de aanpak van ouderenzorg. Met zijn uitleg over hoe je als ‘bruistabletje’ meer open staat voor mogelijkheden, energieker bent en daardoor meer plezier in je werk hebt dan een ‘droeftoeter’, bracht hij de luisteraars niet alleen aan het lachen, maar stimuleerde hij hen ook om anders te denken. Met nog enkele eye-openers en het jezelf bevestigen van ‘dit kan ik aan’, nam hij angst weg voor de veranderende toekomst en verving hij deze voor een positieve instelling.

Meer Kwalifestival? Bekijk de foto's