Praten over de naderende dood….dat kan moeilijk zijn

Als medewerker in de ouderenzorg heb je dagelijks te maken met de palliatieve fase. Toch is het best moeilijk om in gesprek te gaan over de naderende dood en wat dit betekent voor de cliënt en hun naasten. Hoe kun je samen omgaan met deze situatie? En wat nou als de cliënt wilsonbekwaam is?

Tijdens Kwalifestival liet Theatergroep TOM (Theater Op Maat) het zien. In drie scenes werden verschillende aspecten rondom palliatieve zorg belicht. Hoe een museumuitje, het uitzoeken van een nieuwe pruik en de dilemma’s rondom wils(on)bekwaamheid werden uitgebeeld in tekst, gedicht en lied leverde bij de aanwezigen niet alleen herkenbare situaties op, maar ook emotionele reacties.

Iedereen heeft hiermee, zowel in werk als privé, wel mee te maken. Hoe ga hiermee jij om in zo’n geval? Vind je het moeilijk om hier het gesprek over te voeren en wat doet dit met jou? Dit zijn vragen die na deze workshop blijven nagalmen en waarover we verder in gesprek willen gaan. Om die reden organiseren Omring, Zorgbalans en De Zorgcirkel volgende jaar drie bijeenkomsten rondom palliatieve zorg. Informatie over hoe je je hiervoor kunt opgeven, volgt t.z.t. Een aantal deelnemers van Kwalifestival was meteen enthousiast en gaf zich gelijk op. Zij krijgen hier automatisch bericht over.

Ben je ook geïnteresseerd?

Zet de data dan vast in je agenda en houd de berichtgeving hierover in de gaten!

  • Dinsdag 3 maart 2020: 14.30 tot 16.30 uur
  • Maandag 15 juni 2020: 14.30 tot 16.30 uur
  • Donderdag 8 oktober 2020: 14.30 tot 16.30 uur

Locatie: De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2a, 1483 MA De Rijp.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij jou bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..