De Slimme Zorg Estafette: wij doen mee! Jij ook?

03 februari 2021

Tijdens de Slimme Zorg Estafette worden zorginnovaties vier weken lang (1 t/m 26 februari) onder de aandacht gebracht. Elke week is een andere regio aan de beurt om te laten zien wat zij doen aan slimme zorg en innovatie. Zo inspireren en leren we van elkaar. De Zorgcirkel is ook druk bezig met innovatie en doet mee met maar liefst twee activiteiten, op 10 en 11 februari. Nieuwsgierig? Meld je aan! Bekijk ook andere activiteiten die georganiseerd worden. Zo nemen we samen een stapje verder in de slimme zorg.

Vooral in de zorg thuis zetten we meer en meer zorgtechnologieën in om de cliënten te ondersteunen en hun zelfstandigheid te bevorderen. Zo kunnen zij langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Sommige technieken zijn niet alleen handig, maar ook gewoon erg leuk! Beeldzorg bijvoorbeeld!

Ervaar beeldzorg LIVE!

Woensdag 10 februari 13.00 – 14.00 uur

Via het seniorentablet de Compaan bieden wij beeldzorg. Tijdens het verlenen van beeldzorg hebben we goed contact met de cliënt. We vragen we hoe het gaat en kunnen helpen door mee te kijken. Wil je dit eens meemaken? Op 10 februari belt onze wijkverpleegkundige Irma LIVE met een cliënt via beeldzorg. Ook leggen we kort uit hoe wij beeldzorg inzetten en vertelt de cliënt welke mogelijkheden de Compaan haar nog meer biedt. Na afloop kun je vragen stellen. Ook aan de cliënt. Meld je aan! Vul onderstaand formulier in, dan ontvang je vanzelf de uitnodiging.

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Naam
Functie
Organisatie
E-mailadres
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..

Regionale samenwerking, werkt dat?

Donderdag 11 februari 13.00 – 14.00 uur

Samen met Evean, Omring en ViVa! Zorggroep  slaan wij de handen ineen om diverse zorgtechnologieën uit te proberen bij cliënten thuis. Dit zijn tot nu toe  de Medido (digitale medicijndispenser), de Compaan (seniorentablet met beeldzorg) en Sensara (leefstijlmonitoring). Hoe  verloopt die regionale samenwerking en wat levert het op? De vier zorgorganisaties vertellen je er graag over op donderdag 11 februari. Meld je aan! Stuur een e-mail naar samenwerken@vivazorggroep.nl en je wordt uitgenodigd om hierbij te zijn.

Tip: wat vind jij interessant?

Tijdens de Slimme Zorg Estafette worden er ook interessante activiteiten aangeboden door andere zorgorganisaties. Zo zijn activiteiten over Medido, Compaan en Tessa, maar ook over slimme nachtzorg en virtual reality. Ga naar www.slimmezorgestafette.nl om te zien of er iets voor jou bij zit. Deelname is gratis. Doe mee en deel je ervaringen met je collega’s.  

De Slimme Zorg Estafette is een initiatief van het ministerie van VWS om aandacht te vragen voor innovatie en slimme zorg. De estafette vervangt de E-healthweek.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij jou helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij jou bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..