‘Aan het werk in het verpleeghuis’

Dinsdag 30 oktober overhandigde ActiZ de publicatie ‘Aan het werk in het verpleeghuis’ aan minister Hugo de Jonge en Helma Lodders, de voorzitter van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Onze medewerker Mirjam van Belsen, zorgmanager locatie Zuidland, vertelt in deze publicatie wat zij merkt van de ingezette middelen voor de invoering van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Merkbare verandering
“De veranderingen binnen onze organisatie gaan allemaal uit van de behoefte van cliënt en mantelzorger, waar we vroeger veel meer aanbodgericht werkten.”

Verschil voor de bewoner
“Al vanaf de inhuizing gaat het nu anders. De kloof tussen thuis en het verpleeghuis proberen we te verkleinen. Dit was een uitkomst van de "Samenspelscan", een instrument om erachter te komen hoe je de samenwerking met mantelzorgers kunt verbeteren.”

Kijken naar de toekomst
“De overgang tussen thuis en verpleeghuis kunnen we nog verder verkleinen als we van tevoren bij een nieuw bewoner op huisbezoek gaan.”

Publicatie ‘Resultaten uit het verpleeghuis’
De publicatie ‘Aan het werk in het verpleeghuis’ is een vervolg op de publicatie ‘Resultaten uit het verpleeghuis’. In deze verschenen publicatie vertelden 52 zorgbestuurders hoe zij de middelen verpleeghuis inzetten, welke afwegingen zij daarbij maakten en wat bewoners en medewerkers daar in de praktijk van merken.

Je kunt het hele verhaal van Mirjam evenals de andere verhalen online hier lezen in de complete verhalenbundel van ActiZ.

Cover publicatie Aan het werk in het verpleeghuis.jpg
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!