CO-FIT+, weer fit na corona

18 maart 2021

Weer fit worden na corona? Voor sommigen is dat niet zo vanzelfsprekend. Corona heeft op hun leven (tijdelijk) grote impact. En op dat van hun naasten. Het CO-FIT+ team helpt hen om weer fit te worden. 

Maak kennis met Ton de Bruin, een van de eerste deelnemers van CO-FIT+ 

Coronapatiënten kunnen (ernstige) longklachten, bewegingsproblemen, verminderde conditie, geheugenklachten als soms ook emotionele problemen en PTSS hebben. CO FIT+ ondersteunt de patiënt en zijn naaste familie bij het op de rit krijgen van het leven na een ziekenhuis- en/of IC opname. Het revalidatieprogramma is ook toepasbaar voor patiënten die niet in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar waarbij er na COVID besmetting problematiek speelt waarbij een multidisciplinaire behandeling als nazorg zeer wenselijk is. Revalidatie is zelfs al mogelijk in de besmettelijke fase.

Is CO-FIT+ iets voor u? Aarzel niet en neem contact met ons op via het formulier aan de onderkant van deze pagina of vraag een verwijzing aan uw huisarts. 

CO-FIT+ is een initiatief van Omring en De Zorgcirkel. De revalidatieprofessionals van beide organisaties ontwikkelden in korte tijd een slim programma voor revalidatie van corona-patiënten. Het wordt aangeboden op vier van de zes locaties in Noord-Holland. Daarnaast is thuis revalideren ook mogelijk.

Prijs voor CO-FIT+

29 januari ontvingen we een prijs voor CO-FIT+ van Studio GRZ. TROTS! Mooie woorden, mooie prijs, mooi programma, ontwikkeld door GRZPLUS-team onder leiding van Marije Holstege, PhD en Corinne Eckes Met grote complimenten voor de GRZ-professionals van De Zorgcirkel en Omring.

Es51KSFXUAkXKhF.jpg

Informatie voor zorgprofessionals over CO-FIT+

Kennis en exepertise
Het behandeladvies van Verenso voor (ex)corona-patiënten is als leidraad gebruikt voor het ontwikkelen van CO FIT+. Dit is aangevuld met de kennis en expertise van de eigen GRZ professionals, richtlijnen vanuit de beroepsverenigingen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingspartners zoals Hogeschool van Amsterdam.

Doorontwikkelen
GRZPLUS stelt het programma, het triage instrument en de ontwikkelde handleidingen beschikbaar voor andere geriatrische revalidatieorganisaties. En wil ervaringen en nieuwe inzichten uit de wetenschap en praktijk gebruiken om het revalidatieprogramma verder door te ontwikkelen. GRZPLUS draagt daarnaast bij aan de doorontwikkeling van de landelijke richtlijn van Verenso.

Lees door op www.grzplus.nl.

 

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!