Coronavirus.jpg

Maatregelen corona

Bezoekersstop

In de persconferentie van vanavond (19 maart) is de maatregel afgekondigd dat ter bescherming van kwetsbare mensen in verpleeghuizen geen bezoek meer mogelijk is. Alle verpleeghuizen, en wij ook, sluiten de deuren volledig. Bewoners kunnen niet meer naar buiten en bezoekers niet meer naar binnen. Een uitzondering wordt gemaakt voor mensen waarvan verwacht wordt dat zij binnen korte tijd overlijden.  De uitwerking van deze maatregel vindt de komende uren plaats. Meer nieuws volgt morgen. 

Kijk verder op de speciale pagina over corona.

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het coronavirus (COVID19) tegen te gaan. De Zorgcirkel volgt de richtlijnen en de protocollen van het RIVM en de GGD. 

Bij vragen verwijzen wij in eerste instantie naar de website van het RIVM. Daar vindt u een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden over het coronavirus en maatregelen: https://www.rivm.nl/coronavirus. Ook kunt u bellen naar het informatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

We herhalen de belangrijkste voorzorgsmaatregelen van het RIVM. 

  • Was de handen regelmatig grondig (met zeep)
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of in een papieren zakdoek
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi die weg na eenmalig gebruik
  • Schud geen handen schudden en houdt 1,5 meter afstand tot elkaar