Kennis delen

Binnen De Zorgcirkel én daarbuiten stimuleren we kennisontwikkeling en kennisuitwisseling. We nemen deel aan (wetenschappelijk) onderzoek en blijven als organisatie innovatief in een veranderende omgeving. Zo bouwen we samen aan de zorg van morgen. Om die kennis te delen, organiseren we regelmatig minisymposia.

Muziek en het Brein

Eind januari organiseerde Zorgcirkel regio Purmerend met muziekcollectief LUDWIG tweemaal het minisymposium Muziek en het Brein in Novawhere. Dit symposium ging in op het effect van muziek op dementie. Lees meer. 

Muziek en het brein - uitsnede klein.jpg

Wetenschap & interdisciplinair werken in de ouderenzorg

Wetenschap, onderwijs en praktijk komen soms mooi samen. Maar wat is nu de waarde van wetenschappelijk onderzoek voor De Zorgcirkel en onze samenwerkingspartners? En hoe werken we samen aan kwaliteit? Tijd voor verdieping, met een aantal interessante sprekers over kwaliteit en de koppeling van onderzoek en wetenschap met de praktijk. We zijn immers nooit uitgeleerd!

Professor Jan Kremer vertelde over de nieuwe kwaliteit. Echt kwaliteit verbeteren kun je alleen door samen te leren en verbeteren vanuit de relatie tussen zorgverlener en cliënt. Dit alles vraagt om meer verbinding en ook nieuwe instrumenten en andere indicatoren. Jan Kremer riep op tot het ambiëren van vage doelen en presenteerde een handige toolkit.

Marije Holstege en Bart Visser vertelden over de ambitie van GRZPLUS en de onderzoeken die in de praktijk worden gedaan in samenwerking met UNO en Hogeschool van Amsterdam. De middag werd op verrassende wijze afgesloten door Wynzen Pauzenga en HvA studente Ebyanne Wijnans met een beweeglijke presentatie over het onderzoek naar het effect van Lindyhop-dansen als valpreventie.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!