Deelname Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Samen met Evean namen we met het Video Incident Observatie Systeem (VIOS) deel aan de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’. Tijdens de uitslag op 21 januari 2019 op de openingsmanifestatie van de ICT&health-beurs noemde Erik Gerritsen, secretaris generaal WVS, ons gezamenlijke initiatief als goed werkend voorbeeld van verpleeghuizen met gebruik van technologie dat navolging verdient.

Ook al hebben we de challenge (net) niet gewonnen, we zijn trots op wat er al is bereikt in Egmond met het observatiesysteem. Het biedt in Prins Hendrik uitkomst voor zowel de nachtrust van bewoners als het werkplezier van zorgprofessionals. We gaan dan ook door met de verdere invoering van deze mooie werkwijze.

Bekijk ons filmpje waarin we VIOS uitleggen voor onze deelname aan de challenge. 

Wat is VIOS?

VIOS is een intelligente beeldherkenningstool. Meldingen komen binnen op de smartphone van geautoriseerde medewerkers. De medewerker ziet daarop meteen de bewoner in beeld. De medewerker heeft de expertise om te beoordelen of de bewoner veilig is en dus of de melding opvolging nodig heeft.

Meldingen ontstaan onder andere doordat gevaarlijke scenario’s van te voren vastgelegd worden in VIOS. De input voor die scenario’s vormen het zorgplan en de zorgbehoefte maar ook kennis over gevaarlijke of ongewenste situaties voor bewoners.

Door observatie met behulp van camerabeelden wordt de nachtrust minder verstoord en kunnen we beter inspelen op de zorgbehoefte van de individuele bewoner. Daardoor kunnen ouderen langer in hun eigen omgeving blijven wonen en hoeven ze minder snel naar een beschermd wonen-afdeling te verhuizen.

challengeuitreiking.jpg

Over de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst'

De challenge is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) waarin zij op zoek gaan naar verpleeghuizen met een goed werkend voorbeeld van technologie dat navolging verdient. Doel van de challenge is met nieuwe technologie het werk van de medewerker aantrekkelijker te maken en de kwaliteit en veiligheid van zorg te vergroten.

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!