Leren van elkaar met het lerend netwerk

Samen met Omring en Zorgbalans vormen we een lerend netwerk. Binnen dit netwerk leren we van elkaars ervaringen en inzicht en zijn onder andere de kwaliteitsverslagen en kwaliteitsplannen van de organisaties gedeeld en van feedback voorzien. Verder is er kennisuitwisseling geweest op het gebied van informele zorg, palliatieve zorg, onbegrepen gedrag, de Wet zorg en dwang en incidentenonderzoek. Ook heeft het lerend netwerk in 2019 opnieuw het Kwalifestival georganiseerd.

Kwalifestival

Ouderenzorg van de toekomst, hoe komt dat eruit te zien? Ruim tweehonderd zorgmedewerkers van Omring, Zorgbalans en De Zorgcirkel lieten zich hier donderdag 7 november over inspireren en informeren tijdens Kwalifestival. HAL25 in Alkmaar was omgetoverd tot een informatiemarkt vol innovaties in de ouderenzorg. Van een Segway-rolstoel tot automatisch medicatie-apparaat om de zelfstandigheid van cliënten te bevorderen. Maar ook nieuwe mogelijkheden om medewerkers te informeren en bijscholen, zoals het volgen van lessen via een VR-bril tot een speelse variant middels een pub-quiz. Daarnaast kon iedereen deelnemen aan diverse workshops en gaf inspirator Jan van Setten een motiverende speech met eyeopeners over de aanpak van ouderenzorg.

Bekijk hier een impressie van Kwalifestival:

"Het was een succesvol festival met zeer gemotiveerde medewerkers. Tijdens de workshops en op de informatiemarkt werd volop kennis gedeeld en zijn vele nieuwe contacten gelegd. En dat is precies het doel van het lerend netwerk."

Sjaak van der Linden, Adviseur Kwaliteit & veiligheid en lid van het lerend netwerk

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!