AVG en privacy

Met onderstaande acties hebben we in 2019 het bewustzijn rondom privacy en de AVG vergroot. 

Focus op privacy met ZIVVER

Per november worden e-mails met vertrouwelijke informatie gemakkelijk, veilig verzonden met behulp van ZIVVER. ZIVVER is een gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig mailen en bestanden delen, ‘gewoon’ vanuit het vertrouwde e-mailprogramma. Met slechts een druk op de knop worden e-mails met bijvoorbeeld persoonsgegevens van cliënten en medewerkers, zorgdossiers, cv’s en sollicitaties versleuteld verzonden. De ontvanger krijgt dan een e-mail met uitleg en een code waarmee de gegevens op een veilige manier enkel inzichtelijk worden voor de betrokkenen. Een belangrijke actie om aan de AVG-verplichtingen te voldoen, waarover alle medewerkers vooraf goed zijn geïnformeerd.

Oud papier in gesloten containers

Binnen de pilot rondom het scheiden van afval in Westerhout in Alkmaar wordt papier uiteraard ook gescheiden. Hiervoor zijn op verschillende afdelingen gesloten papiercontainers geplaatst. Dit voorkomt in alle gevallen dat cliëntgegevens of andere privacygevoelige informatie zijn in te zien. Het oud papier zit immers in de afgesloten container en wordt daarna versnipperd voor recycling. 

En verder

  • Top-20 van verwerkersovereenkomsten gerealiseerd; een overeenkomst met onze twintig belangrijkste leveranciers over verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor privacy. Ter voorbereiding daarop hebben we voor een aantal leveranciers DPIA’s (Data Protection Impact Assessment) uitgevoerd: een risico-inventarisatie betreffende privacy in een werkproces.
  • Beleid cameratoezicht is vastgesteld: wat mag niet en wat mag wél wat betreft cameratoezicht, en onder welke voorwaarden.
  • De privacyverklaring op de website is geactualiseerd.
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!