Functiehuis en onboarding

De huidige functieprofielen sluiten wat betreft inhoud en aantal niet goed meer aan bij de praktijk. Daarom wordt een nieuw functiegebouw voorbereid (project functiehuis) en in 2021 geïmplementeerd. Door de coronacrisis heeft het project enige vertraging opgelopen, maar in juni 2020 is het project weer gestart en inmiddels vordert het gestaag. Miranda Koopman, ad-interim manager HR: “De basis moet op orde zijn. We willen een functiehuis dat beter aansluit bij deze tijd en dat meer flexibiliteit en ontwikkelmogelijkheden biedt.”

De medewerkersreis is al eerder vastgelegd, vertelt Miranda. “Het gaat om vinden, verbinden en loslaten.” Nieuwe medewerkers zijn erg welkom. Het project onboarding, introductie van nieuwe medewerkers, heeft in 2020 grotendeels stilgelegen als gevolg van de coronacrisis. Op veel plekken krijgen nieuwe medewerkers wel al een ‘buddy’ die hen introduceert in het team en wegwijs maakt binnen De Zorgcirkel.

Ook is er veel meer aandacht voor loopbaanpaden binnen De Zorgcirkel. Je komt op een bepaalde functie binnen, maar dat hoeft geen eindstation te zijn, vertelt Miranda: “We zijn meer bezig met waar je over een aantal jaren wilt zijn. Mooi als je volgende loopbaanstap binnen De Zorgcirkel mogelijk is, maar als jouw toekomst buiten De Zorgcirkel ligt, dan moet dat net zo goed onderwerp van gesprek kunnen zijn.  Je wilt dat mensen ambassadeurs worden van je organisatie en wellicht komt iemand in de toekomst terug in een andere rol.”

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!