Management Development-traject

Anderhalf jaar geleden is in De Zorgcirkel een management development-traject (MD-traject) gestart voor alle leidinggevenden, ongeveer honderd in totaal. De titel: Samenkracht. Transformationeel leiderschap, het doorvertalen van de koers, reflectie & leren zijn hierin belangrijke thema’s. De coronacrisis heeft in 2020 een grote rol gespeeld en heeft voor aanpassing van het MD-traject gezorgd. Het traject is in deze bewogen periode ter ondersteuning van de leidinggevenden en hun leiderschap ingezet.

Het MD-traject kent drie belangrijke pijlers: praktijkleren, intervisie en training en inspiratiesessies. Het grootste deel beslaat het praktijkleren dat, passend binnen de context van de regio’s, is opgepakt. Hierbij is geleerd van de ontwikkelingen in de regio en er was voor iedere leider ruimte om eigen, individuele vraagstukken in te brengen. Veel coaching is het afgelopen jaar digitaal en telefonisch gegaan. De vier organisatiecoaches die voor dit traject actief zijn, hebben alle leidinggevenden gebeld om hun leerbehoeften op te halen.

Arjan Baan, regiodirecteur Purmerend: “De leerbehoeften zijn verschillend en daarom ook voor ieder individu weer anders. Een aantal managers heeft een integrale taak. De een heeft een organisatiecoach nodig, de ander wil leren hoe feedback het beste kan worden opgehaald. En voor wie het management nieuw is, wil daarin begeleid worden.”

Een leerpunt uit 2020 vormen de intervisiegroepen. Het idee was oorspronkelijk om het Zorgcirkel-breed uit te voeren. Omdat de behoefte bij de deelnemers meer regionaal bleek te liggen is dit ook zo geregeld.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!