Informatiebeveiliging

De informatieveiligheid is bij De Zorgcirkel behoeft verbetering. Dat bleek uit een audit voor de NEN7510-certificering. Maar we zijn op de goede weg, benadrukt Marco Jansen, manager ICT, Informatievoorziening & Innovatie (I.I. en I.). Er ligt al informatiebeveiligingsbeleid; nu is het werken om dat beleid ook daadwerkelijk te implementeren op alle afdelingen. Een mooie bijkomstigheid is dat de audit tot die bewustwording heeft geleid.

Van februari tot juli is de audit afgenomen. Er zijn vervolgens twee ontwikkelingen gestart:

  • Project om de grootste risico’s te verkleinen en de bewustwording bij medewerkers te verhogen dat informatiebeveiliging heel erg belangrijk is. Denk aan een wachtwoordenbeleid en andere simpele dingen. Er is een e-learning informatiebeveiliging. Elke medewerker van De Zorgcirkel, van arts tot medewerker in de horeca, moet die hebben afgerond in het eerste halfjaar van 2021.
  • Marco heeft een ISO aangetrokken, een Information Security Officer, een gecertificeerde informatiebeveiligingsmedewerker. Zo kan De Zorgcirkel gestructureerd aan de slag met implementeren en bewustwording van informatieveiligheid.
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!