shutterstock_184151690.jpg

Huishoudelijke hulp

Ziet u steeds vaker of tijdelijk op tegen die berg afwas, het bed opmaken, boodschappen doen en het stofzuigen van uw huis? Dan helpen wij u graag. U bepaalt zelf wat u nog kan en wilt blijven doen, en welke werkzaamheden u liever overlaat aan ons.

Wanneer u onvoldoende zelfredzaam bent of niet goed kan meedoen in de maatschappij én als u geen beroep kan doen op mensen uit uw omgeving, kunt u een toewijzing hulp bij huishouden bij het WMO-loket van uw gemeente aanvragen. De gemeente stuurt na uw aanvraag de indicatie automatisch door naar de zorgaanbieder van uw keuze. Deze indicatie voorziet u van het recht op een bepaald aantal uren hulp in de huishouding.

Afhankelijk van uw inkomen betaalt u voor huishoudelijke hulp met een toewijzing een eigen bijdrage. Het Centraal Administratieve Kantoor (CAK) bepaalt de hoogte ervan en kan u hierover de juiste informatie geven. kijk op: www.hetcak.nl of bel gratis met 0800 1925.


Particuliere hulp bij huishouden

Indien u meer uren hulp in de huishouding wenst dan waar u volgens uw indicatie recht op heeft, betaalt u € 23,95 per extra uur dat u huishoudelijke hulp wenst. Deze extra uren vallen dan onder de noemer particuliere huishoudelijke hulp.​
Mocht uw gemeente echter besluiten dat u geen recht heeft op een indicatie vanuit de WMO, dan kunt u bij De Zorgcirkel particuliere huishoudelijke hulp aanvragen. Het tarief van voor hulp bij huishouding is dan € 25,40 per uur.

De voordelen van Zorgcirkel huishoudelijke hulp:
  • ​Wij kijken niet op een minuutje 
  • Schoonmaken zoals u het gewend bent, met uw schoonmaakspullen 
  • Opgeleide vaste medewerker van De Zorgcirkel 
  • Altijd verzekerd van hulp, ook bij ziekte en vakantie v​an de hulp 
  • Contactpunt voor andere services zoals thuiszorg, personenalarmering en maaltijden aan huis
  • Gratis Cirkelpas

Aanmelden voor Zorgcirkel huishoudelijke hulp

U kunt zich aanmelden voor Zorgcirkel huishoudelijke hulp door contact op te nemen met afdeling Zorgcirkel Services.

Klik hier voor de folder hulp bij huishouden.
T: 088 55 99 500.
Bereikbaar van: ma t/m vr 09.00 – 17.00 uur.
Heeft u een vraag?

Hoe kunnen we u helpen?
Hoe kunnen we u bereiken?