stovebug_kookalarm_fornuisknop.jpg

Veilig koken

Het vertrouwde kook- en eetpatroon zo lang mogelijk blijven vasthouden helpt om langer zelfredzaam te blijven. Maar dan wel veilig. Langer veiliger blijven koken zonder gewenning. Om het vertrouwde kookpatroon niet te verstoren is het belangrijk dat er niets veranderd aan de bediening van het eigen fornuis. Met de slimme fornuisknoppen kan dat. Gewoon het bestaande fornuis en eigen pannen blijven gebruiken. Dus blijven koken zoals gewend op de vertrouwde manier.

Meer kookcomfort met de ingebouwde kooktijdindicatie
De slimme Stovebug detecteert wanneer een kookpit wordt ingeschakeld en start dan met het in de gaten houden van die pit. Tijdens het koken wordt elke 5 minuten een herkenbaar geluidsignaal gegeven om aan te geven hoe lang een pan al opstaat, handig als soort kookwekker.

Ook wordt een veiliger kookgedrag gestimuleerd met een lichtpatroon in de kleuren van een stoplicht en af en toe een vriendelijk piepje als geheugensteuntje. Vanaf 25 minuten volgt een duidelijk waarschuwingssignaal om te helpen voorkomen dat een pan te lang onbedoeld blijft op staan. Zodra de kookpit weer wordt uitgeschakeld stopt Stovebug met bewaken en signaleren.

En dat is ook goedkoper dan omschakelen naar een inductiekookplaat met "tiptoetsbediening". Op zich een goede optie en handig voor het schoonmaken maar wel veel kostbaarder, want vaak moet de elektra ook aangepast worden.

Met een paar Stovebug knoppen is veiliger koken al voor onder de honderd euro bereikbaar. Installeren is eenvoudig en kan zonder installateur worden gedaan, met een klein beetje handigheid of door een handig familielid. Wanneer u wel ondersteuning wilt hebben bij installatie kunt u dit aangeven tijdens de bestelling.

Stovebug is een nieuwe Nederlandse vinding en ontwikkelt in de Noord-Hollandse Schermer. Stovebug is nu leverbaar en te koop via Zorgcirkel Services.

U kunt de Stovebug aanvragen bij Zorgcirkel Services.

T: 088 55 99 500.
E: services@zorgcirkel.com.
Bereikbaar van ma t/m vr 10:00 – 17:00 uur.

Heeft u een vraag?

Hoe kunnen we u helpen?
Hoe kunnen we u bereiken?