Activiteitenbegeleider

Functieprofiel

Activiteitenbegeleider | parttime | locatie Torenerf | Wormer.

Werkelijk betekenis geven aan het welzijn van onze cliënten. Zin in de dag en voldaan weer naar bed, verheugend op de dag van morgen. Hoe mooi kan je beroep zijn.

Zo kan jouw dag er uit zien volgens één van onze cliënten:
“Sinds de aanwezigheid van activiteitenbegeleider neem ik opeens deel aan allerlei activiteiten waar ik voorheen geen zin in had. Ik dacht altijd dat ik in een groep terecht zou komen waar ik niet tussen pas of activiteiten moest doen, die niets voor mij zijn. Maar het tegendeel is waar. Er is met mijn familie gesproken over mijn liefhebberijen van vroeger – ik was ze namelijk zelf een beetje vergeten – en het bleek zelfs in mijn zorgdossier te staan. Ik ga nu met een klein groepje medebewoners wekelijks naar een diavoorstelling kijken over oude vliegtuigen. Wie had dat gedacht dat ik op mijn oude dag met gelijkgestemden dit zou doen. Ik ben echt verrast dat die welzijnswerkers mij van mijn stoel hebben afgekregen.”

Door inzet van de kwaliteitsgelden kunnen we een nieuw team activiteitenbegeleiders aantrekken. Samen gaan jullie vorm geven aan het welzijn van onze cliënten en onderzoeken hoe we dit het beste kunnen doen, zodat we bovenstaande wens kunnen waarmaken.

Hoe ga je dit doen?
Je belangrijkste doel is betekenis geven aan de dag van onze cliënten. Om dat te kunnen realiseren ga je op onderzoek uit wat hun behoeftes zijn, wat ze graag doen. Je werkt vanuit een persoonsgerichte visie en geeft daarmee vorm aan de behoeftes en wensen van de cliënt. Dat kan vandaag een groepsactiviteit zijn vanuit het jaarprogramma en morgen een individuele activiteit vanuit de persoonlijke agenda van de cliënt.
Bij jouw activiteiten betrek je vrijwilligers en misschien zou je zelfs familie kunnen betrekken. Kortom: als Activiteitenbegeleider heb je een betekenisvolle en afwisselende functie, waar elke dag anders is.

Functie-eisen

Wat heb je nodig voor deze functie?
  • Je kunt goed organiseren, hebt improvisatietalent, waarbij creativiteit handig is;
  • Uiteraard is klantgerichtheid en sensitiviteit een must. Onze cliënten kunnen niet altijd gemakkelijk zelf aangeven wat hun wensen en behoeften zijn;
  • Diploma SPW-4 of Activiteitenbegeleider.

Arbeidsvoorwaarden

Wat we bieden:
  • Het aantal contracturen spreken we samen af, maar maximaal 32 uur per week;
  • Een werkplek in Wormer;
  • FWG 35 (min €1.838,58 max €2.668,93);
  • Een basistraining zorg, training op het gebied van communicatie, training persoonsgerichtwerken en HACCP.
Solliciteer nu!
Vacaturenummer
44283
Inzet in uren
32
Standplaats
regio: Wormer (1221)
Afdeling
Torenerf-V&V
Aard van dienstverband
Bepaalde tijd
Contact
Help dromen waarmaken en solliciteer op deze mooie baan.
Leuke vacature hè? Vind je dat ook, solliciteer dan via www.zorgcirkel.nl. Een CV en korte motivatie vinden we prettig zodat we jou alvast een beetje leren kennen. Kun je op de juiste manier omgaan met onbegrepen gedrag, heb je inlevingsvermogen en wil je jezelf blijven ontwikkelen?

Meer weten over de vacature? Neem contact op met zorgmanager Angelique Braakman, telefoon: 088 5599500


Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.