Zorg_Algemeen_21.jpg

Word ook vrijwilliger bij De Zorgcirkel!

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie, in het bijzonder voor onze cliënten. Wij hebben een scala aan mogelijkheden.

​​​​​​​​​​Er is altijd wel iets voor u bij, variërend van individuele begeleiding tot horecataken en van recreatieve activiteiten tot gastvrouw/-heer. Van alle vrijwilligerstaken zijn taakomschrijvingen gemaakt, zodat u weet waar u voor kiest. En natuurlijk overleggen we met u wanneer en hoe vaak u kunt.

Elke locatie heeft een eigen vrijwilligerscoördinator, uw aanspreekpunt. Met deze heeft u ook het kennismakingsgesprek en bespreekt u uw wensen.

Dit bieden wij u:

  • een vaste werkbegeleider
  • tweemaal per jaar een vrijwilligersbijeenkomst 
  • twee dagdelen per jaar een cursus- of themabijeenkomst 
  • WA- en ongevallenverzekering 
  • reiskosten op basis van de CAO VVT​
  • kerstattentie 
  • feestelijke vrijwilligersactiviteit, bijv. een diner, barbecue e.d.
  • en natuurlijk onze waardering en die van de cliënten!

Bij onze klantenservice kunt u terecht voor meer informatie T 088 55 99 500 of klantenservice@zorgcirkel.com​.​

Ook handig:

Vrijwilliger Elly: "Je ziet mensen genieten van de dingen die we samen doen"

Eens per week werkt Elly als vrijwilliger in het ontmoetingscentrum van Zorgcirkel Molentocht in Purmerend.

“Toen ze met het ontmoetingscentrum begonnen, voor mensen met beginnende geheugenproblemen, heb ik gevraagd of ze misschien vrijwilligers konden gebruiken. Ik kon meteen beginnen. Je ziet mensen echt genieten van de kleine dingen die we doen. We lezen samen de krant, we gaan buiten wandelen en we doen spelletjes. Je krijgt een lach en een traan, je hoort persoonlijke verhalen. En het geeft me zelf ook veel plezier. Het is leuk en gezellig en nu ik met pensioen ben heb ik toch het gevoel dat ik nog collega’s heb.

Heel bijzonder was het uitstapje vorig jaar met de Jordaan boot in Amsterdam. Aan boord werden heerlijke hapjes geserveerd en er was natuurlijk muziek. Op een gegeven moment wilde een cliënt van ons graag zingen. De DJ gaf de microfoon en hij zong spontaan ‘Buona Sera’. Dat deed hij zo leuk, hij kreeg iedereen mee! Dankzij een heleboel vrijwilligers kunnen we dit soort mooie dingen doen voor onze oudere medemens.”

Heeft u een vraag?

Hoe kunnen wij u helpen?
Hoe kunnen wij u bereiken?