Diëtetiek

Onze diëtisten zijn specialist op het gebied van voeding en leefstijl van senioren. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over voeding of wanneer u een dieet moet volgen.

Waarvoor kunt u bij de diëtist terecht?

Bij vragen over voeding en dieet kunt u met ons diëtisten een afspraak maken. Bijvoorbeeld wanneer u te maken heeft met onder- of overgewicht, ongewenst gewichtsverlies, diabetes mellitus (suikerziekte), ziekte van Parkinson, decubitus of wonden, chronische longaandoeningen (COPD), nierproblemen, kanker, maag- en darmproblemen en dementie.

Wij werken samen met andere behandelaars, zowel binnen als buiten De Zorgcirkel. Uw voeding en behandelingen worden goed op elkaar afgestemd. Wij staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ook zijn wij aangesloten bij ParkinsonNet.

Werkwijze

Bij het eerste consult bepreken wij met u uw klachten en/of vragen, uw eet- en leefstijl, medicijngebruik, gewichtsverloop en wat uw doel is. Op basis van deze gegevens stellen wij een individueel dieetadvies en behandelplan op. Daarbij geven wij adviezen en praktische tips die u meteen kunt toepassen. Wij evalueren uw situatie en voortgang regelmatig met u en/of uw familie of mantelzorger en overleggen waar nodig met andere behandelaars. Ook de duur van de behandeling stemmen wij met u af.

Kosten & verwijzing

Dieetadvies is opgenomen in de basisverzekering. Een verwijzing van arts of specialist geeft recht op vergoeding. Indien gebruik gemaakt wordt van de basisverzekering wordt eerst ‘het eigen risico’ gebruikt. Met een aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra vergoeding. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Ook zonder verwijzing kunt u bij ons terecht, de diëtist is direct toegankelijk. Wij raden u echter aan dit vooraf bij uw zorgverzekeraar na te vragen, omdat een aantal zorgverzekeraars nog steeds een verwijzing willen zien, voordat zij de consulten volledig vergoeden.

In overleg ook bij u thuis

Als u om medische redenen niet naar één van onze locaties kunt komen, dient de arts dit op de verwijsbrief te vermelden. In overleg kunnen wij ook bij u thuis komen.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op. Wij werken vanuit diverse locaties van De Zorgcirkel, ook bij u in de regio.

Regio Purmerend, Zaanstreek en Edam-Volendam:
T: 088 55 99 100
E: dietisten@zorgcirkel.com

Regio Alkmaar en Egmond-Heiloo:
T: 088 55 99 100
E: dietisten.westerhout@zorgcirkel.com

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!