Fysiotherapie voor thuiswonende ouderen

Lijkt de supermarkt steeds verder weg? Ziet u steeds meer op tegen dagelijkse activiteiten omdat ze moeilijker gaan? Of heeft u lichamelijke klachten die u beperken welke u wilt verbeteren? Fysiotherapie bij De Zorgcirkel kan u helpen om de regie weer in eigen hand te krijgen. Binnen De Zorgcirkel zijn (geriatrie)fysiotherapeuten werkzaam met ervaring in het behandelen van thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met complexe gezondheidsklachten. Maar ook fitte ouderen met beweegklachten zijn bij ons aan het juiste adres.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut kunt u uw spierkracht verbeteren, conditie opbouwen en dagelijkse activiteiten gemakkelijker uitvoeren. Door middel van fysiotherapie, gericht op uw hulpvraag, kunt u uw zelfstandigheid herwinnen.

Wat doet de fysiotherapeut?

De (geriatrie)fysiotherapeut begeleid u in het traject waarin u werkt aan herstel van uw fysieke belemmeringen. De behandeling wordt afgestemd op uw behoefte en wanneer nodig worden andere zorgverleners ingeschakeld. Hierbij krijgt u advies in oefeningen en eventuele hulpmiddelen. Dit wordt met u besproken en onder begeleiding voert u dit uit in de oefenzaal of bij uw thuis.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

• Beweegproblemen en pijnklachten. Bijvoorbeeld bij lopen, opstaan, traplopen, aankleden en andere dagelijkse activiteiten

• Revalidatie en reactivering. Bijvoorbeeld na een operatie (heup/knie/amputatie), beroerte (CVA), een val of na een ziekenhuisopname

• Het verbeteren van spierkracht, evenwicht en algehele conditie

• Behandeling en revalidatie bij een chronische aandoening of een complex samengesteld ziektebeeld. Bijvoorbeeld bij COPD, Parkinson, artrose en spier- en gewrichtsaandoeningen

• Het behandelen en begeleiden van mensen met dementie gecombineerd met problemen bij het bewegen.

• Het reduceren van angst tijdens bewegen en meer vertrouwen krijgen in het bewegen.

De fysiotherapeuten van de Zorgcirkel zijn aangesloten bij de volgende netwerken:
• ParkinsonNet
• Longnet
• CVA netwerk
• Oedeemtherapie
• Chronisch ZorgNet / coronatherapeut

Fysiotherapie aanvragen

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Persoonlijke gegevens
Kies hier jouw behandellocatie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..

De Zorgcirkel biedt fysiotherapie aan op de volgende locaties:

Tarieven en vergoedingen

Jouw zorgverzekeraar vergoedt de kosten voor fysiotherapie, als je daarvoor aanvullende verzekerd bent, geheel of gedeeltelijk.

Heb je alleen een basisverzekering, dan betaal je de kosten zelf, tenzij het gaat om specifieke chronische aandoeningen. Kijk op de polis van jouw ziektekostenverzekering wat je wel of niet vergoed krijgt.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 8.30u-17.00u
Zaterdag

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!