shutterstock_413767729 handwerken.jpg

Hulp bij aandoeningen

De Zorgcirkel biedt ondersteuning bij verschillende aandoeningen. Op deze pagina leest u welke aandoeningen wij behandelen. Heeft u behoefte aan meer informatie of een vraag? Neem dan gerust contact op!

Beroerte - CVA

Heeft iemand in uw omgeving een beroerte (CVA) gehad? Mogelijk bent u of is uw familielid opgenomen, bijvoorbeeld in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend of de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar (voorheen Medisch Centrum Alkmaar). Als u nog niet voldoende bent hersteld om naar huis te gaan, kunt u voor verdere revalidatie naar de De Zorgcirkel in Westerhout (Alkmaar), Novawhere (Purmerend) en het Transitorium (Purmerend)

Informatie
Meer informatie over revalidatie na een beroerte kunt u opvragen bij het bemiddelingsbureau zorg & dienstverlening van De Zorgcirkel.

COPD (Longaandoening)

COPD en Astma zijn beide luchtwegaandoeningen. In diverse locaties van De Zorgcirkel kunnen wij u een (multidisciplinair) programma bieden. Afhankelijk van welke vestiging het dichtst bij u in de buurt is, kunt u een keuze maken tussen:

  • Novawhere, Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1, 1444 HT Purmerend
  • Molentocht, Persijnlaan 99, 1447 EG Purmerend
  • Sint Nicolaashof, Sint Nicolaashof 1, 1131 GT Volendam

Informatie
Voor meer informatie over COPD en de behandeling die u bij ons kunt verwachten kunt u terecht bij het behandelsecretariaat van De Zorgcirkel. 

E: behandelsecretariaat@zorgcirkel.com

Orthopedie

Heup- of knieklachten en amputatie vallen onder het specialisme van een orthopeed.

Revalidatie na heup- of knieoperatie
Als u een operatie moet ondergaan voor een nieuwe heup of knie, kan daar een periode van revalidatie op volgen. Wij kunnen u een programma aanbieden dat aansluit op uw behandeling in het Dijklander Ziekenhuis of het Noordwest Ziekenhuis Alkmaar (voorheen het MCA).

Informatie
Meer informatie over revalidatie na heup- of knieoperatie krijgt u bij het bemiddelingsbureau. Neem contact op via onderstaande gegevens.

Dementie - Casemanagement

Dementie is meer dan alleen vergeetachtigheid. Er kunnen veel verschijnselen optreden met gevolgen voor het dagelijks leven en in relatie met anderen. 


We kunnen dementie nog niet voorkomen. Wel komen er steeds meer aanwijzingen dat we het dementieproces kunnen uitstellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan afvallen, verlaging van de bloeddruk, stoppen met roken en meer bewegen. Het is nog onduidelijk of bijvoorbeeld voeding of geheugenoefeningen (cognitieve stimulatie) de kans op dementie verkleint. 

Bekijk hier de meest recente wachtlijst casemanagement dementie.

Klik hier voor meer informatie over hulp bij dementie.

De Casemanager
De casemanager regelt en coördineert zorg, herkent of voorkomt overbelasting van de mantelzorg en biedt emotionele ondersteuning bij leven met dementie.​Het casemanagement biedt gecoördineerde begeleiding en ondersteuning door een vaste professional, die deel uitmaakt van een lokaal samenwerkingsverband. 

De begeleiding is gericht op thuiswonende mensen met dementie en hun naasten en begint bij een zorgvraag, gerelateerd aan dementie of een vermoeden daarvan.

Wij stemmen de begeleiding af op de patiënt, afhankelijk van het stadium van de dementie, de individuele situatie en de feitelijke (on-)mogelijkheden.

U leest er alles over in de folder

Heeft u een vraag?

Hoe kunnen wij u helpen?
Hoe kunnen wij u bereiken?