Hulpmiddelen & zorg op afstand

Binnen zorg thuis maakt De Zorgcirkel gebruik van hulpmiddelen en zorg op afstand waar dit mogelijk is. Op die manier heeft de cliënt de inzet van zorg meer in eigen hand en stimuleren we de zelfstandigheid. Daardoor kan de cliënt beter voor zichzelf zorgen en langer thuis, in de vertrouwde omgeving, blijven wonen.

Wanneer u ondersteuning thuis kunt gebruiken, kijken we vooral naar wat u nog wel allemaal kunt doen. Eventueel met de ondersteuning van anderen om u heen. Dan kijken we naar waar u hulp bij nodig heeft en welke mogelijkheden daarvoor zijn, zodat u alsnog zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen.

Hulpmiddelen

Er zijn steeds meer hulpmiddelen beschikbaar die bepaalde dagelijkse handelingen een stuk makkelijker maken. Zoveel makkelijker zelfs, dat u dit weer zelf kan doen. Of in combinatie met wat ondersteuning van ons.

Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende hulpmiddelen voor het aandoen van steunkousen. Maar ook een speciale bril voor het toedienen van oogdruppels. Daarnaast zijn er steeds meer ‘slimme’ hulpmiddelen die gebruik maken van technologieën, die hun inzet goed hebben bewezen. Een aantal daarvan hebben we in ons assortiment opgenomen. Bijvoorbeeld de Medido: een digitale medicijndispenser die op het juiste moment uw medicatie afgeeft. Of Tessa: een zorgrobot die u met spraakberichten op bepaalde momenten iets helpt herinneren (bijv. aan een doktersafspraak) of stimuleert om iets te doen (zoals een broodje eten).

“Robot Tessa herinnert mij om op tijd te lunchen, maar ook om me klaar te maken voor een afspraak. En zelfs aan de verjaardag van mijn kleinzoon. Ook hoeft mijn dochter niet meer steeds te vragen of ik iets al heb gedaan. Daardoor voel ik mij minder afhankelijk en heb ik meer zelfvertrouwen.”

 

“Dankzij de steunkoushulp kan ik zelf mijn steunkousen aandoen wanneer ik dat wil. Ik hoef niet meer te wachten op de zorgmedewerker of daar rekening mee te houden.”

Zorg op afstand

Net als alle andere thuiszorgaanbieders maken ook wij gebruik van zorg op afstand. Zo kunnen we telefonisch vragen beantwoorden, maar ook via beeldzorg vragen hoe het met u gaat. Bij beeldzorg maken we gebruik van de Compaan; een handige seniorentablet die gemakkelijk te bedienen is. Past dit bij u en uw zorgvraag, dan krijgt u die kosteloos in bruikleen en kunt u die ook gebruiken om te beeldbellen met uw familie of om bijvoorbeeld het nieuws te kijken en spelletjes te spelen.  

Door te kijken wat u kunt, maken we de ideale combinatie van de inzet van zorg die bij u past. Met zowel hulpmiddelen, zorg op afstand als een zorgmedewerker die bij u langskomt.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!