Ergotherapie: oplossingen voor uw beperking

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Neem contact met mij op
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..

Ergotherapie: oplossingen voor uw beperking

Ergotherapie; iets voor u?

Dagelijks zijn er veel activiteiten die u uitvoert. Maar wat gebeurt er als u die activiteiten niet meer kunt doen? Of als u moeite heeft uw aandacht erbij te houden of te concentreren? Zorgcirkel Ergotherapie kan u helpen om opnieuw uw dagelijkse activiteiten makkelijker en veilig uit te voeren.

Er kunnen bijvoorbeeld belemmeringen zijn op het gebied van persoonlijke verzorging, uitvoeren van huishoudelijke activiteiten zoals koken, mobiliteit binnenshuis en buitenshuis en het onderhouden van contacten. Eigenlijk gaat het om alle taken die iedereen dagelijks uitvoert.

De ergotherapeut zal samen met u inventariseren waarin u beperkingen ondervindt en gaat samen met u op zoek naar een gepaste oplossing. Dit kan zijn het oefenen van een activiteit of leren van een nieuwe manier van handelen. Ook het uitzoeken en aanvragen van een hulpmiddel, voorziening of aanpassing van de woning kan een oplossing zijn. 

Ook voor mantelzorgers

Als mantelzorger kunt u problemen ondervinden in het verzorgen van uw partner, het samen naar buiten kunnen gaan, of het begeleiden van uw partner/relatie. Wij kunnen u advies geven over hoe u veilig en op een zo makkelijk mogelijke manier bijvoorbeeld uw partner kan helpen bij de zorg, het eten of het verplaatsen binnen- en buitenshuis.

Samenwerkingspartners

Wij werken samen met verschillende betrokken professionals, zoals (huis)arts, (wijk)verpleging, (thuis)zorg, casemanager en behandelaren. De ergotherapie van De Zorgcirkel is aangesloten bij o.a. ParkinsonNet en is gespecialiseerd in cognitieve revalidatie therapie (CRT) na een beroerte en advies bij het leren omgaan met dementie (EDOMAH).

Hoe werkt het

Uw huisarts of specialist verwijst u naar een ergotherapeut, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht; dit noemen we ‘directe toegankelijkheid’. U heeft recht op tien uur ergotherapie per kalenderjaar vanuit het basispakket van uw ziektekostenverzekeraar (behoudens uw eigen bijdrage). Ook uw mantelzorger kan vanuit het basispakket gebruik maken van ergotherapie.​ Afhankelijk van uw polis heeft u recht op meer ergotherapie.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via T 088 55 99 100 of vul het contactformulier in op deze pagina. ​We streven er naar om binnen vijf werkdagen een afspraak aan te bieden.

 

Ergotherapie: oplossingen voor uw beperking

In welke plaatsen leveren wij

Maaltijden

Misschien interessant voor u

Personenalarmering

Misschien interessant voor u