Personenalarmering

Woont u graag zelfstandig, maar voelt u zich niet zeker en veilig als u alleen thuis bent? Dan is personenalarmering een goede oplossing voor u. U kunt overal in uw appartement alarmeren met naar keuze een hals- of polszender. Met één druk op de knop staat u rechtstreeks in contact met uw familie of mantelzorger of desgewenst met een verpleegkundige van onze zorgcentrale. Een veilig gevoel voor uzelf, maar ook voor uw familie.

Hoe werkt het?
  • Met één druk op de alarmknop heeft u contact met een verpleegkundige van De Zorgcirkel, uw familie of mantelzorger
  • Overal in huis direct hulp inroepen
  • Dag en nacht beschikbaar
  • Voor dit type personenalarm heeft u een vaste telefoonlijn nodig of een telefoonaansluiting via de kabel
  • Wanneer u kiest voor opvolging door familie of mantelzorgers, dan adviseren wij drie contactpersonen voor de opvolging. Bij minder dan twee contactpersonen kan de aanvraag helaas niet in behandeling worden genomen. 
Mogelijke vergoeding door uw ziektekostenverzekeraar

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. U kunt hiervoor contact opnemen met de hulpmiddelenlijn van uw ziektekostenverzekeraar. Uw ziektekostenverzekeraar zal u, na een positief oordeel, doorverwijzen naar een door hun gecontracteerde alarmcentrale.

Sleutelkluis

Wanneer u zelfstandig woont en u gebruik maakt van personenalarmering met opvolging door de thuiszorg van De Zorgcirkel, dan is een sleutelkluis met code slot verplicht. Hiermee kan onze thuiszorg bij calamiteiten uw woning betreden na een oproep tot alarmopvolging.

cKey Pin Plus
De cKey Pin Plus is een SKG** gekeurde cijfercode sleutelkluis. Ook is de sleutelkluis toegestaan binnen het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit maakt het de veiligste sleutelkluis om de thuiszorg binnen te laten. U huurt deze sleutelkluis via onze samenwerkingspartner FocusCura en na beëindiging van het abonnement wordt deze weer nagenoeg onzichtbaar bij u verwijderd.

Stopzetten of wijzigen van gegevens van uw personenalarmering

U kunt online uw wijzigingen aan ons doorgeven wanneer via De Zorgcirkel u personenalarmering afneemt bij De Zorgcentrale. Denk hierbij aan het stopzetten van de personenalarmering, het doorgeven van een verhuizing, wijzigen van contactpersonen of wijzigingen in uw huisarts of overige medische gegevens. Gebruik hiervoor het mutatieformulier dat u kunt vinden onder deze link.

Wanneer u personenalarmering afneemt van een andere zorgcentrale, dan dient u de opzegging of wijzigingen rechtstreeks bij die zorgcentrale aan te geven. De naam van de zorgcentrale bij wie u bent aangesloten vindt u meestal op een sticker op de onderzijde van het alarmapparaat.

 

Personenalarmering

Veel gestelde vragen over vaste personenalarmering

Klik hier

WDTM Ketenkeurmerk

Onze personenalarmering heeft het WDTM keurmerk. Het ketenkeurmerk speelt in op de maatschappelijke behoefte om langer zelfstandig te kunnen wonen door middel van betrouwbare betaalbare producten en diensten. Hierdoor zijn consumenten en ketenpartners ervan verzekerd dat ze met betrouwbare dienstverleners te maken hebben.

Waar leveren wij personenalarmering?