Veilig koken

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Bestellen Stovebug
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..

Veilig koken

Stovebug is een nieuwe Nederlandse vinding en ontwikkeld in de Noord-Hollandse Schermer. Stovebug is nu leverbaar en te koop via Zorgcirkel Services.

Het vertrouwde kook- en eetpatroon zo lang mogelijk blijven vasthouden helpt om langer zelfredzaam te blijven. Maar dan wel veilig. Om het kookpatroon niet te verstoren is het belangrijk dat er niets veranderd aan de bediening van het eigen fornuis. Met de slimme fornuisknoppen kan dat. Gewoon het bestaande fornuis en eigen pannen blijven gebruiken. Dus blijven koken zoals gewend op de vertrouwde manier.

Hoe werkt de ingebouwde kooktijdindicatie?

De slimme Stovebug detecteert wanneer een kookpit wordt ingeschakeld en start dan met het in de gaten houden van die pit. Tijdens het koken wordt elke 5 minuten een herkenbaar geluidsignaal gegeven om aan te geven hoe lang een pan al opstaat, handig als soort kookwekker.

Ook wordt een veiliger kookgedrag gestimuleerd met een lichtpatroon in de kleuren van een stoplicht en af en toe een vriendelijk piepje als geheugensteuntje. Vanaf 25 minuten volgt een duidelijk waarschuwingssignaal om te helpen voorkomen dat een pan te lang onbedoeld blijft op staan. Zodra de kookpit weer wordt uitgeschakeld stopt Stovebug met bewaken en signaleren.

Meer weten? Bekijk onderstaande video!

 

Veilig koken

Leverbaar in heel Noord Holland

Zelf installeren? Bekijk de video instructie