JD Bewindvoering en Mentorschap

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

Neem contact met mij op
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply..

JD Bewindvoering en Mentorschap

Wie ben ik?

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Johan Dijkstra, bewindvoerder, mentor, curator en eigenaar van JD bewindvoering. Dat houdt in dat ik mensen begeleid bij het beheren van hun financiën en/of belangenbehartiging rondom de zorg.

Vanuit mijn achtergrond als verpleegkundige en personeelsadviseur merkte ik op dat ik het leuk vind om mensen persoonlijk te ondersteunen en daarbij de regelzaken op me te nemen. In de functie van bewindvoerder en mentor komt alles samen. Ik kan écht iets voor iemand betekenen en de schakel zijn tussen de instanties en de cliënt. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk samen met de cliënt (indien mogelijk) overzicht te creëren en de zorgen daaromtrent uit handen te nemen. Dit doe ik vanuit betrokkenheid en met kennis van de zorg.

Wat is Bewindvoering?

Bij beschermingsbewind is een volwassene niet meer in staat om voldoende op te komen voor zijn eigen financiële belangen. Dit kan vele oorzaken hebben. Bijvoorbeeld dementie, verslavingsproblematiek, cognitieve beperkingen, psychiatrie of problematische schulden. Beschermingsbewind zorgt er ook voor dat derden geen misbruik kunnen maken van de kwetsbare situatie. Beschermingsbewind wordt door de rechtbank toegewezen en jaarlijks moet er verantwoording worden afgelegd aan de rechtbank door middel van een financieel overzicht (de rekening & verantwoording).

Wat is Mentorschap?

Bij Mentorschap is een volwassene niet meer in staat om voldoende op te komen voor zijn of haar persoonlijke belangen, zoals rondom de verzorging, behandeling en begeleiding. De mentor beslist in overleg met de client (mits mogelijk) over zijn of haar zorgvraag en de persoonlijke verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.  Het regisseren van de zorg staat hierbij centraal waarbij er regelmatig contact is met diverse hulpverleners.  Mentorschap wordt door de rechtbank toegewezen en jaarlijks moet er verantwoording worden afgelegd aan de rechtbank door middel van een schriftelijk verslag.

JD Bewindvoering en Mentorschap

Wanneer Beschermingsbewind?
 • Heeft u hulp nodig, maar wilt u uw naasten niet belasten met uw financiën?
 • Heeft u het idee dat u financieel wordt benadeeld?
 • Bent u gevoelig voor het afsluiten van overeenkomsten aan uw deur?
 • Heeft u schulden en weet u niet meer hoe u hieruit kan komen?
 • Kan u door uw gezondheidsklachten uw financiën niet meer goed beheren?

Meer informatie kunt u vinden op de website van de rechtspraak

Wanneer Mentorschap?
 • Heeft u het gevoel dat uw wensen niet worden meegenomen bij beslissingen
 • over de zorg of begeleiding die u nodig heeft?
 • Is er niemand in uw omgeving die u kan ondersteunen bij persoonlijke beslissingen over de zorg of begeleiding?
 • Wilt u onafhankelijk iemand die u helpt de regie over uw leven te houden?
 • Heeft u hulp nodig rondom een opname in een WLZ instelling?
 • Heeft u hulp nodig bij het regelen van zorgovereenkomsten en het PGB budget?

Meer informatie kunt u vinden op de website van goed vertegenwoordigd

Samenwerking

Er is een langdurig samenwerkingsverband aangegaan met Wendy van Stein – Donkers, eigenaar van Rock Advies. Hierdoor is er tijdens vakantieperiodes altijd een vast aanspreekpunt, wel zo prettig. Ook doen we aan intervisie en controleren we elkaars dossiers. Daarnaast werken we allebei vanuit een mensgerichte visie.

Hoe werkt het?

 • Het intakegesprek

De eerste stap is een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens de intake wordt er uitleg gegeven over de wettelijke maatregel en hoe het proces loopt.

 • De aanvraag

De aanvraag kan worden ingediend door de rechthebbende zelf, de partner, bloedverwanten tot de 4e graad of de zorginstelling (als er geen familie is). JD bewindvoering helpt met het invullen van alle stukken en de aanvraag.

 • De zitting bij de rechtbank

JD bewindvoering is aanwezig bij de zitting bij de rechtbank of als dit niet lukt, bij de zorginstelling (zitting op locatie).

 • Uitvoering van de wettelijke maatregel

Zodra beschermingsbewind is uitgesproken zal er een aparte beheer en leefgeldrekening worden geopend. De financiële administratie inclusief de post, wordt dan uit handen genomen.

 

Heeft u een vraag?

Welke vraag u ook heeft, neem zeker contact met mij op via onderstaand contactformulier, ik bel u dan uiterlijk binnen 24 uur terug. Als het digitaal niet mocht lukken, dan kunt u me doordeweeks bereiken van 9:00 – 17:00 op telefoonnummer 06-45794346. Bij voicemail, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, zodat het mogelijk is om u terug te bellen!

Betrouwbaarheid

Leverbaar in