IMG_9662.JPG
IMG_4754.JPG
IMG_4748.JPG

Middelwijck

​In woonzorgcentrum Middelwijck heerst een gemoedelijke sfeer waar senioren uit de Beemster zich thuis voelen. U kunt er een appartement huren, maar u vindt er ook koopappartementen. Middelwijck is tevens wijksteunpunt voor de gemeente Beemster.

​Middenbeemster heeft een schilderachtige dorpskern, monumentale herenhuizen, prachtige boerderijen, een paar gezellige restaurants en de nodige winkels. U woont op loopafstand van de dorpskern. Daarnaast is er een bushalte aan de Middenweg op circa 100m.

In Middelhof hebben wij plaats voor mensen met dementie en de mogelijkheid voor kortdurend verblijf. Vanuit Middelwijck bieden wij ook thuiszorg en huishoudelijke hulp.

Middelhof is een afdeling van Middelwijck waar mensen met dementie leven in kleine woongroepen op een manier zoals zij dat altijd gewend zijn.

Zorg & Behandeling
Er zijn zorgwoningen bij de locatie. Verder kamers met gespecialiseerde verpleeghuiszorg dementie voor kleinschalig wonen, er is herstel- of respijtzorg, een beperkt ontmoetingscentrum, er is ruimte voor dagbehandeling en er ​worden dagactiviteiten georganiseerd. Op kleinschalige basis zijn de volgende behandelingen mogelijk: specialist ouderengeneeskunde, ergotherapie, fysiotherapie, logopedie en een diëtiste.

Wonen & Huren
In woonzorgcentrum Middelwijck kunt u tot op hoge leeftijd in uw eigen omgeving geheel zelfstandig blijven wonen. Wij bieden u zorg en service naar behoefte.
Het huren van deze appartementen verloopt via Woonzorg Nederland. 

De appartementen
Alle appartementen hebben een badkamer, extra (logeer)ruimte, een moderne keuken met koelkast en kookunit en eigen entree. U heeft een radio-, tv-, computer- en t​elefoonaansluiting. U dient zelf de contracten af te sluiten met de desbetreffende nutsbedrijven en leveranciers.
Als u later complexe zorg nodig heeft, kunt u in principe in uw eigen appartement blijven wonen.

Kortdurend Verblijf
In Middelwijck kunt u gebruik maken van het zogenaamd "kortdurend verblijf". Hier kunt u bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname nog wat aansterken. Maar het is ook een oplossing als uw mantelzorg tijdelijk niet beschikbaar is, bijvoorbeeld vanwege vakantie.

Dagactiviteiten
Met onze dagactiviteiten bieden wij mensen met dementie die nog thuis wonen een dagprogramma, afgestemd op hun voorkeur. Hierdoor wordt de thuissituatie ontlast en kunnen zij zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Zij verblijven overdag in Middelwijck en gaan ‘s avonds weer naar huis.

Koopappartementen
Middelwijck heeft 37 koopappartementen met een oppervlakte die varieert van ca. 75 tot ca. 150 m2. U kunt hiervoor direct contact opnemen met Makelaar Tromp, Middenweg 152 in Middenbeemster, telefoon: 0299 68 37 68. Ook in de koopappartementen bieden wij indien gewenst, zorg aan.

Voorzieningen
Naast zorg kunt u in Middelwijck terecht voor de kapper, pedicure, er is een schoonheidssalon, een prachtige tuin, het artsenlaboratorium komt zelfs op de kamer, er is een biljart, rolstoel- en rollatoronderhoud, vele activiteiten, er zijn speciale logeerkamers, er is de mogelijkheid om ‘te logeren bij de Zorgcirkel’. Men kan aanschuiven bij onze gezamenlijke maaltijden. Deze worden verzorgd door Cirkeldis, de centrale keuken van De Zorgcirkel.

Personenalarmering
Woont u graag zelfstandig, maar voelt u zich niet zeker en veilig als u alleen thuis bent? Dan is personenalarmering een goede oplossing voor u. U kunt overal in uw appartement alarmeren met naar keuze een hals- of polszender. Met één druk op de knop staat u rechtstreeks in contact met uw familie of mantelzorger of desgewenst met een verpleegkundige van onze zorgcentrale. Een veilig gevoel voor uzelf, maar ook voor uw familie. Klik voor meer informatie over personenalarmering.

Bereikbaarheid
Komt u met eigen vervoer?
Komt u met het openbaar vervoer?

Klik voor de folder Middelwijck.
Klik voor plaatsingsmogelijkheden.

Prinses Beatrixpark 54
1462 JN Middenbeemster
088 5591100
Faciliteiten:
Besloten tuin (PG)
Biljart
Pedicure
Kapper
Schoonheidssalon
Rolstoel en rollator onderhoud
Thuiszorg
Logeerkamers
Logeren bij De Zorgcirkel
Behandelingen:
Specialist Ouderengeneeskunde
Logopedie
Fysiotherapie
Ergotherapie
Diëtiste
Overig:
Dagbesteding
Zorgwoning bij locatie
Kort durende opname
Wonen met dementie
Dagbehandeling
Ontmoetingscentrum
Heeft u een vraag?

Hoe kunnen we u helpen?
Hoe kunnen we u bereiken?