IMG_6348.JPG

Geriatrische revalidatiezorg

De Zorgcirkel werkt continu aan verbetering en vernieuwing van ouderenzorg en specialiseerde zich in de loop der jaren op een aantal terreinen. Een ervan is geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Dit is revalidatie waarbij de revalidatiezorg en herstel vanuit meerdere disciplines wordt opgezet en waarbij we goed kijken waar u het beste en snelste kunt revalideren. Denk hierbij aan de fysiotherapeut, die werkt aan de verbetering van lichamelijke mogelijkheden van de cliënt. Met de ergotherapeut traint u om alledaagse activiteiten zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. Een logopedist kan begeleiden op het gebied van stem, taal, spraak, gehoor, slikken of ademen. Zo nodig schakelen wij de psycholoog in, bijvoorbeeld bij stemmings- of geheugenproblemen. Zo bent u verzekerd van gespecialiseerde revalidatiezorg en herstel op de plek die het beste bij uw past. 

Het eerste deel van de revalidatie vindt plaats in een van de revalidatie-locaties van De Zorgcirkel. We maken een behandelplan dat is afgestemd op de individuele wensen, doelen en mogelijkheden. Bij De Zorgcirkel is revalideren intensief en dit gaat de hele dag door. Dit noemen we 24/7 therapie. Bezoek is van harte welkom tussen 10.00 en 21.00 uur en wordt waar mogelijk betrokken bij de revalidatie. We stimuleren u om zoveel mogelijk zelf te doen, met én zonder onze hulp. Belangrijk is dat u weer zo veel mogelijk zelf kunt functioneren en de dagelijkse activiteiten kunt doen. De duur van een verblijf kan variëren van een aantal dagen tot drie maanden. Dit is afhankelijk van het verloop van de behandeling en herstel. Na het eerste herstel wordt revalidatie thuis besproken. Soms wordt duidelijk dat u niet naar huis kunt. Wij bespreken dan het best passend alternatief, bijvoorbeeld wonen in een zorgcentrum.

Revalideren bij De Zorgcirkel kan in onze revalidatie- en behandelcentra.

  • Westerhout (Alkmaar)
  • Novawhere (Purmerend)
  • Transitorium in het Dijklander Ziekenhuis (Purmerend)
  • Revalidatie is ook mogelijk in veel van de woonzorgcentra van De Zorgcirkel door heel midden Noord-Holland en bij u thuis.

Neem voor vragen en informatie over revalidatie contact op met het bemiddelingsbureau van De Zorgcirkel.

Telefoonnummer 088 55 99 777
bemiddelingsbureau@zorgcirkel.nl

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!