10 jaar Respijthuis Alkmaar: dubbel feest

07 september 2020

Tien jaar geleden opende het Respijthuis Alkmaar haar deuren aan de Van de Veldenlaan. Dit jubileum werd woensdag 26 augustus groots gevierd bij Alcmaria Victrix met volop aandacht voor de onmisbare vrijwilligers.

Zo zong zangeres Kim de Boer het lied ‘Voor jou’ dat ze speciaal voor hen had geschreven en kregen zij het certificaat Dementievriendelijk uitgereikt van Alzheimer NHN. Dat was dubbel feest! Zorgmanager Petra Oxfoort en activiteitenbegeleider Gertruud Bakker namen dit trots in ontvangst en daagden Alcmaria Victrix uit om het certificaat ook te behalen. De club gaat die uitdaging aan!

'Op naar het volgende jubileum'
Dochter van de overleden oprichtster Marion in het Veld vertelde over hoe de overbelasting van mantelzorgers haar moeder inspireerde om het eerste respijthuis van Nederland te starten. Een voorbeeld voor alle huizen die daarna volgden. Oud-wethouder Wim van Veen en wethouder Marcel van Zon benadrukten de noodzaak van het respijthuis. Regiodirecteur Wilma Bus gaf aan dat het respijthuis eigenlijk alleen maar een nog belangrijkere rol in de samenleving krijgt met de toenemende vraag naar zorg en grote druk die vele mantelzorgers dagelijks ervaren. Wilma: “Heel fijn om te weten dat het Respijthuis Alkmaar mantelzorgers lucht kan geven én waar cliënten ook nog eens een fijne tijd ervaren met alle nodige zorg en liefdevolle aandacht. Op naar het volgende jubileum!”

10 jaar respijthuis alkmaar bij alcmaria.JPG
Een feestje met afstand door corona
10 jaar respijthuis optreden kim de boer .png
Kim de Boer zong een zelfgeschreven lied voor de vrijwilligers
PHOTO-2020-08-26-21-03-51 certificaat respijthuis.jpg
Het certificaat Dementievriendelijk werd vrolijk ontvangen
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!