Zorgcirkel - ouder stel parkinson programma.jpg

28 juni: informatieavond behandelprogramma Parkinson

16 juni 2022

De ziekte van Parkinson beïnvloedt meerdere functies. Hoe eerder men geïnformeerd is en vaardigheden traint, hoe meer verschil men kan maken in de kwaliteit van leven met deze ziekte. Hiervoor hebben wij een uniek programma ontwikkeld. Interesse? Kom naar de informatieavond op dinsdag 28 juni in Zorgcirkel Westerhout in Alkmaar.  

De ziekte van Parkinson ontstaat in de hersenen en uit zich bij iedereen anders. Bekend zijn vaak trillende handen, maar de ziekte heeft invloed op meerdere functies, zoals lopen, denken, spreken én op de stemming. Om belangrijke handvatten te bieden die helpen beter om te gaan met parkinson, heeft De Zorgcirkel een speciaal programma opgericht. “Al onze behandelaren hebben meegeholpen: een fysiotherapeut, logopedist, psycholoog, ergotherapeut, diëtist, specialist ouderengeneeskunde, maatschappelijk werker en geestelijke verzorger. Hieruit is een uniek programma ontstaan dat een groot verschil kan maken in de kwaliteit van leven met de ziekte van Parkinson”, vertelt projectmanager Mariëtte van Westen enthousiast.

Voor mensen met parkinson én hun naasten
Het programma richt zich op mensen in een vroeg stadium van parkinson én hun naasten. “Juist die samenwerking zorgt voor wederzijds begrip en biedt belangrijke handvatten om te gaan met de ziekte,” legt Mariëtte uit. Het programma start in september en bestaat uit 8 bijeenkomsten die worden afgestemd op de behoeftes van de aanwezigen. Kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Informatieavond
Meer weten over het programma? Download de flyer en kom naar de informatieavond. Op dinsdag 28 juni, van 19.15 tot 21.00 uur, vertellen we er alles over en beantwoorden we graag uw vragen. Locatie: Zorgcirkel Westerhout, Van Houtenkade 3 in Alkmaar. Aanmelden kan via behandelsecretariaatalgemeen@zorgcirkel.com maar is niet verplicht. Iedereen is welkom!

Alvast meer info over dit unieke behandelprogramma?

Download de flyer
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!