Afscheid Ronald Buijs

16 oktober 2022

“Het was mij een genoegen en eer jullie bestuurder te mogen zijn. Jullie zijn De Zorgcirkel’. 

Met deze woorden op zijn afscheidsreceptie sloot Ronald Buijs zijn bestuursperiode bij De Zorgcirkel af. Ronald roemde de collega’s die er dag en nacht zijn voor ouderen met de vanzelfsprekendheid om voor anderen zorgen.  

Ronald en zijn medebestuurder Monique Cremers bouwden aan een organisatie die draait om samenkracht en relaties en klaar is voor de uitdagingen waar we nu en in de toekomst voor staan. Ronald: “Alleen kan echt niet meer, ouderen moeten er op kunnen rekenen dat we samenwerken. Professionals, cliënten, naasten, medezeggenschap, samenwerkingsverbanden, politiek… we kunnen dit”
 
Ook leiders met lief en lef zijn nodig, zij zorgen voor een sterke organisatie waar medewerkers met elkaar in verbinding staan. Dan is er ruimte voor vernieuwing en partnerships. In de tijd van Ronald leidde dit onder andere tot geriatrische revalidatie met een Topcare predicaat, het eerste FACT VVT team van Nederland en de aanstelling van een hoofdonderzoeker.

Ronald maakte zich sterk voor domeinoverstijgende initiatieven die schaalbaar zijn. In het totale werkgebied van De Zorgcirkel en erbuiten ontstonden de afgelopen jaren logische en nieuwe verbanden, zoals GRZPLUS met Omring, G’OUD Zaanstreek Waterland, VONK Noord-Kennemerland, het regioplatform en zoveel meer! 
 
Wij feliciteren Laurens dan ook met het aantrekken van Ronald als hun nieuwe bestuurder. Met Ronalds samenkracht en snelle denken hebben jullie een topper binnengehaald. Na treffende en waarderende woorden van Ruud Vreeman, voorzitter Raad van Toezicht en Arjan Baan (regiodirecteur Purmerend), sloot directeur GRZ Marjory Smiers af met de vraag: "Wie gaat er nu voor jou zorgen als je ons niet meer hebt" en toverde een fantastische Tessa tevoorschijn in het bekende 020-tenue, die als Coen het stokje overneemt in Rotterdam. 
 
Ronald laat De Zorgcirkel los met het volle vertrouwen in bestuurders Tiana Van Grinsven en Daniëlle Santen (a.i.) dat zij met hun expertise en frisse blik samen met de Zorgcirkelaars doorbouwen. Wij sluiten af met de woorden van de voorzitter van onze Raad van Toezicht: Ronald, bedankt, je hebt het hartstikke goed gedaan!

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!