Westerhout roze bloemen.jpg

Alkmaar Pride

21 mei 2019

Tijdens Alkmaar Pride (23 t/m 26 mei) hees Zorgcirkel Westerhout de vlag en speelde zij met activiteiten in op acceptatie en tolerantie van ‘roze’ ouderen. “Wij zijn er voor iedereen en willen dat laten zien.”

De bewoners van een zorgcentrum zijn net zo divers als de samenleving. Dat geldt ook op seksueel gebied. Met de deelname aan Alkmaar Pride willen wij alle bewoners, bezoekers, medewerkers en vrijwilligers laten zien dat wij aandacht besteden aan tolerantie en seksuele diversiteit. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan en mag zijn, ongeacht zijn of haar seksualiteit. Alkmaar Pride is een mooie gelegenheid om dit te benadrukken”, zegt zorgmanager Daniel Cop. Tijdens dit evenement organiseert Westerhout activiteiten met een ‘roze randje’. Zo wordt er in de kapel een dienst gehouden waarin seksuele diversiteit aan bod komt en is er het optreden ‘De muzikale salon’ van improvisatie-duo Luna Lunettes en DirQ met tolerantie als insteek.

‘Iedereen moet zich gewaardeerd voelen’

Ook buiten Alkmaar Pride zetten wij ons in voor acceptatie en tolerantie van lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen en transgenders. “Iedereen moet zich hier gewaardeerd voelen en daarom organiseren wij regelmatig bijeenkomsten en activiteiten met aandacht voor sociale acceptatie.” Onze locatie Saenden is al in het bezit van de Roze Loper; een keurmerk voor zorgcentra met aandacht voor tolerantie van ‘roze’ bewoners en medewerkers. Op Westerhout zijn we ook druk bezig om dit certificaat te behalen.