Broeckgouw_echtpaar Everaars_17.jpg

Bouw nieuw woon-zorgcomplex Volendam in volle gang

02 oktober 2019

In de gemeente Edam-Volendam is een groeiende behoefte aan geschikte huisvesting voor ouderen. Daarom realiseren De Vooruitgang en Wooncompagnie een gloednieuw woonzorg-complex aan de Friese Vlaak in nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De Zorgcirkel levert hier straks zorg aan wie dat nodig heeft: van lichte ondersteuning tot intensieve zorg.

Het woonzorg-complex bestaat uit drie gebouwen met in totaal 102 appartementen. Binnen dit complex wordt ook een wijkontmoetingsruimte gerealiseerd. De appartementen zijn bestemd voor mensen vanaf 67 jaar uit de gemeente Edam-Volendam. 

De 40 tweekamerappartementen van het middelste pand zijn bedoeld voor bewoners die intensieve, 24 uurs zorg nodig hebben. Het linker pand, beheerd door De Vooruitgang,  bestaat uit 27 woningen, verdeeld over vier woonlagen. Het rechter gebouw, beheerd door Wooncompagnie, bestaat ook uit vier woonlagen en omvat 35 woningen. Hiervan is de helft bestemd voor verzorgd wonen, het andere deel is voor reguliere sociale huur. 

De bouw is inmiddels in volle gang, oplevering van het complex staat gepland voor eind 2020. Op de website www.friesevlaak.nl zijn de vorderingen te volgen. Inschrijven op de woningen is op dit moment nog niet mogelijk. Te zijner tijd wordt dit bekend gemaakt via de website en social media van Friese Vlaak.