Expositie Roze Loper regio Purmerend_Hotshots (1) - kopie.jpg (1)

Bewoners en buren Molentocht schilderen bankje in Regenboogkleuren voor Burendag

24 september 2021

Zaterdag 25 september is het nationale Burendag. Bij Zorgcirkel Molentocht komen buren en bewoners vrijdag de 24e al bij elkaar. Samen schilderen zij vanaf 14.00 uur een bank in de regenboogkleuren van de Roze Loper. De bank pronkt straks bij de entree van Molentocht en staat symbool voor gender- en seksuele diversiteit voor bewoners, naasten en medewerkers van Molentocht. 

Foto: HotShots fotoclub Zorgcirkel Purmerend

Je thuis en veilig voelen is een basisbehoefte van ieder mens. Helaas is dit niet voor iedereen de realiteit. Om er voor te zorgen dat ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en interseksuele mensen (LHBTI) zich thuis en veilig kunnen voelen in een zorg- en welzijnsinstelling, is de Nationale Roze Loper ontwikkeld. Tolerantie, respect en openheid gelden daarbij als vaste waarden. Iedereen moet zich écht thuis kunnen voelen. Belangrijk is om de ander goed te kennen en daarmee een relatie aan te gaan. We zijn niet allemaal hetzelfde als het gaat om seksuele geaardheid, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar als persoon, als mens. Als de relatie centraal komt te staan en er is sprake van gelijkwaardigheid dan zijn we op de goede weg en zal de ander zich altijd thuis, veilig en geborgen voelen. 

Zorgcirkel Torenerf, Saenden en Westerhout hebben het officiële Roze Loper Certificaat. Molentocht en andere locaties zetten zich in om het certificaat te krijgen. 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina