hotelderijpereilanden-voorkant1.jpg

Dagbesteding De Mieuwijdt verhuist naar Hotel De Rijper Eilanden

27 januari 2021

Vanaf 1 februari a.s. verhuist de dagbesteding in Zorgcirkel De Mieuwijdt naar Hotel De Rijper Eilanden. Vanaf dan draagt zij ook een nieuwe naam: ‘Ontmoetingsplek Eilandspolder’. We zoeken nog vrijwilligers! 

Voor een plezierige invulling van hun dag kunnen ouderen in de omgeving binnenkort zes dagen per week terecht bij ‘Ontmoetingsplek Eilandspolder’ in Hotel De Rijper Eilanden. “De dagbesteding in De Mieuwijdt is uit zijn jasje gegroeid. Daarom keken we uit naar een andere locatie voor onze dagbesteding. Hotel De Rijper Eilanden is de perfecte plek!”, vertelt Esther Hopman, regionale manager Dagbestedingen. En bij een nieuwe plek hoort een nieuwe naam. De naam ‘Ontmoetingsplek Eilandspolder’ is gekozen door de bezoekers van de dagbesteding.  

Bredere opzet en coronaproof
In De Mieuwijdt kunnen tien ouderen terecht voor de dagbesteding. Dit zijn ouderen die zelfstandig wonen, veelal met dementie of Alzheimer die hier een indicatie voor hebben. Esther: “Bij ons krijgen zij net dat steuntje in de rug om zelfstandig te blijven, niet te vereenzamen en wordt vaak ook hun partner en/of mantelzorger ontlast.” In De Rijper Eilanden is er plek voor veertien. Dat sluit aan bij de toenemende vraag door vergrijzing. Daarnaast is de nieuwe locatie breder opgezet en biedt deze meer mogelijkheden. “Hier is een theaterzaal en dakterras. Er is zelfs een museumpje binnen, een natuurwandelroute rondom het hotel en mogelijkheid om te varen”, vertelt Esther enthousiast. “Zo kunnen we nog meer leuke activiteiten organiseren en de bredere opzet maakt ook het naleven van de voorzorgsmaatregelen rondom corona gemakkelijker!”

Vrijwilligers gezocht!

Om een gezellige daginvulling te organiseren, is Ontmoetingsplek Eilandspolder afhankelijk van vrijwilligers. Zij helpen onder andere met koffie inschenken, maken een praatje, spelen spelletjes en ondersteunen de bezoekers waar nodig. “Vrijwilligers zorgen voor de krenten in de pap. We zijn nog dringend op zoek en iedereen is welkom”, motiveert Esther. Interesse? Neem contact op met Esther via e.hopman@zorgcirkel.com.

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!