20190306 mr mevr Aurik 60 jr getrouwd.jpg

Diamanten huwelijk in locatie Molentocht

06 maart 2019

In 1959 gaven Dirk en Bep elkaar het ja-woord. Nu, 60 jaar en heel wat avonturen later, feliciteert de burgemeester van Purmerend hen in locatie Molentocht met hun huwelijksjubileum. Dirk is vorig jaar wegens dementie naar De Zorgcirkel verhuisd. Bep woont in Purmerend en bezoekt haar man vaak met hun hond Droppie. Trots zitten ze naast elkaar tussen de versiering.

“Ik ontmoette Bep op de dansvloer en wist meteen: dit is ze. Maar ik moest nog wel wat keuringen door voor het zover was”, lacht Dirk Aurik (81). Na de huwelijksvoltrekking woonden ze in Ouderkerk aan de Amstel. Tijdens een bezoek aan een vriendin in Brazilië werden ze verliefd op het Zuid-Amerikaanse land. “De natuur was zo mooi; we wilden direct blijven!”, vertelt Bep (78). Maar om dat mogelijk te maken had je een baan nodig. Dat was zo geregeld, want in de voormalige Nederlandse kolonie kreeg Dirk zo een baan bij een Nederlander in de bloemenhandel. Na een decennium Brazilië vonden Dirk en Bep het tijd om terug te keren. “Dirk was toen 50 jaar en er werd gegrapt dat hij gelijk bij de sociale dienst kon aankloppen, maar gelukkig had hij zo weer werk.” Het vinden van een huis bleek lastiger, maar in Beverwijk vonden ze een plek. Heimwee naar Brazilië was er wel. Bij de oudste zoon wat minder, maar hun dochter en tweede zoon zijn zelfs teruggegaan. Nu woont alleen hun zoon er nog, maar voor deze feestelijke gelegenheid kwam hij overgevlogen met zijn gezin. “Heel bijzonder om allemaal samen te zijn”, glimlacht Bep.

Ook burgemeester Don Bijl vindt het 60-jarig huwelijksjubileum een memorabele gebeurtenis. Het feest in het buurthuis heeft hij gemist, maar vandaag kwam hij het echtpaar graag persoonlijk de hand schudden in Molentocht.

Ook namens alle Zorgcirkel-collega’s: hartelijk gefeliciteerd!