20240507 124015

Een dikke pluim voor jou! 

12 mei 2024

Zondag 12 mei is het de Dag van de zorg! Op de geboortedag van Florence Nightingale staan alle hardwerkende collega's en vrijwilligers in de zorg extra in het zonnetje. En dat verdienen jullie!  

Onze droom is dat iedereen oud kan worden in zijn eigen cirkel. Samen met familie, naasten én met onze hulp waar nodig. Zonder jullie kunnen we deze droom voor de toekomst niet verwezenlijken.  

Alleen samen met jullie is het gesprek over de zorg van morgen mogelijk. Onze waardering voor jullie inzet en bijdrage is enorm. Want alleen samen maken we de cirkel rond! 

In de 18e eeuw was verpleging nog geen gevestigd beroep, maar Florence Nightingale heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling ervan. Ze begon haar werk in de zorg vanuit haar familieachtergrond en deed ervaring op in verschillende ziekenhuizen in Europa, waaronder het diaconessenhuis in Kaiserswerth, Duitsland, en bij de zusters van St. Vincent de Paul in de buurt van Parijs. Later nam ze de leiding over een reorganisatie van een klein ziekenhuis in Londen. Florence Nightingale staat bekend als de grondlegger van de moderne verpleegkunde, omdat ze zowel voor als achter de schermen actief was. Tijdens de Krimoorlog leidde ze groepen verpleegsters op om gewonde soldaten te verzorgen in moeilijke omstandigheden waaronder slechte hygiëne. Ze pleitte voor betere sanitaire voorzieningen en gezondheidszorg op militaire bases, waarbij ze zelfs de hulp van Louis Pasteur inriep om methoden te ontwikkelen om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Haar inspanningen worden geprezen als bijdragen aan het redden van miljoenen levens en ze wordt beschouwd als een pionier in de gezondheidszorg. 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!