muziek luisteren lowres.jpg

FeelGood Festival Alkmaar zet zich in voor muziek in Villa Westervenne en Platanenhof

18 juni 2019

Op zondag 23 juni a.s. treden diverse regionale bands en singer/songwriters op voor een goed gevoel tijdens het jaarlijkse FeelGood Festival in Podium Victorie in Alkmaar. De artiesten en vrijwilligers doen belangeloos mee om van de opbrengst muziekinstrumenten te kopen voor goede doelen. FeelGood zet zich namelijk in om muziek te brengen daar waar het de kwaliteit van leven bevordert en waar zij het hardst nodig is. Dit jaar zijn er weer diverse mooie doelen in de regio genomineerd, waaronder maar liefst 2 van De Zorgcirkel: ontmoetingscentrum Villa Westervenne in Heiloo en de dementie-afdeling Platanenhof binnen Westerhout in Alkmaar.

Koptelefoons voor Villa Westervenne

Ouderen met geheugenproblemen bezoeken Villa Westervenne voor een fijne dagbesteding in een huiselijke omgeving. Vele van hen zijn gek op muziek. Daar kunnen ze helemaal in opgaan. Muziek roept herinneringen, verhalen en emoties van vroeger op. Muziek luisteren en samen zingen stimuleert het contact met anderen. Ook helpt het ontspannen en kan het als afleiding worden gebruikt wanneer iemand boos of verdrietig is. Bij een mooie opbrengst schenkt de stichting FeelGood Villa Westervenne koptelefoons. Zodat de ouderen ook individueel naar muziek kunnen luisteren. Om zich even af te sluiten van de groep of om tot rust te komen.

Muziekinstrumenten voor Platanenhof

Platanenhof heeft instrumenten die geschikt zijn voor activiteiten op haar verlanglijstje staan. Te denken aan polsbellen, bellenkransen en djembés. Platanenhof is een afdeling van zorgcentrum Westerhout. Hier wonen mensen met dementie. In een huiselijke, vertrouwde omgeving krijgen zij zorg en ondersteuning om als mens onder de mensen te kunnen leven. Binnen Platanenhof organiseren de muziekagoog en activiteitenbegeleiders regelmatig muzikale activiteiten. Muziek versterkt de persoonlijke identiteit van de bewoners en helpt hen ontspannen of juist te activeren. Ook bevordert muziek het gevoel van verbonden zijn en het algemene gevoel van welzijn. Met nieuwe instrumenten kunnen we hier nog beter op ‘inspelen’!

Zin in een feestje met een goed gevoel? Kom naar FeelGood Festival op zondag 23 juni in Podium Victorie in Alkmaar. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via Podium Victorie (€ 10,- in de voorverkoop of € 11,50 aan de deur). Vanaf 14.30 uur barst de muziek los!

 

Deel deze pagina