De Seevanck_23 (1).jpg

Zorgcirkel Edam-Volendam organiseert informatieavond over werkleertraject op dinsdag 5 april

28 maart 2022
Leerling Verzorgende Julia Jonk (22):“Het is nog veel leuker en leerzamer dan ik had gedacht.”


Eén dag in de week naar school en de overige dagen aan de slag in de ouderenzorg: dat is in een notendop het werkleertraject (BBL) wat De Zorgcirkel aanbiedt, in samenwerking met onder andere het Regio College en het Horizon College. Vanaf het moment dat je start krijg je óók meteen betaald. Dat maakt het niet alleen aantrekkelijk voor jongeren maar ook als je bijvoorbeeld op een later moment in je leven een carrièreswitch wilt maken. Op dinsdag 5 april organiseert De Zorgcirkel een informatieavond in Volendam voor geïnteresseerden.

Meteen aan de slag in de praktijk
Met het werkleertraject word je opgeleid voor helpende, verzorgende of verpleegkundige in de ouderenzorg. Julia: “Op mijn zestiende begon ik met een zorgopleiding waarbij ik alle dagen naar school ging. Dat was niets voor mij. Ik ben daarom gestopt en heb tussendoor ander werk gedaan. Maar de zorg bleef me wel boeien. Bij dit BBL traject kon ik meteen aan de slag in de praktijk wat ik veel leuker vind.”

Geen opleidingskosten, wel een salaris
Gemma Smit is praktijkopleider bij De Zorgcirkel: “Je kunt met een middelbaar schooldiploma op zak al starten. Een vooropleiding of ervaring in de zorg is niet nodig.” Het traject voor helpende duurt één jaar, de trajecten voor verzorgende en verpleegkundige duren ongeveer drie jaar. Aan de opleiding zijn geen kosten verbonden. Sterker nog: je krijgt direct na de start betaald voor minimaal 28 uur per week.

Erkend diploma
Julia: “Het bevalt geweldig, het is echt een dankbaar beroep. Ik werk nu in de thuiszorg, hiervoor heb ik op twee verschillende woonzorglocaties van De Zorgcirkel gewerkt. Dit is weer heel anders. In december van dit jaar hoop ik mijn diploma voor Verzorgende in ontvangst te nemen.” Gemma: “We kunnen niet garanderen dat iemand daarna meteen op dezelfde plek aan de slag kan maar er zijn volop mogelijkheden. Het diploma is een erkend mbo-diploma op niveau 2, 3 of 4 waarmee je bij alle ouderenzorgorganisaties terecht kunt.”

Begeleiding
De dag op school bestaat uit theorie, bijvoorbeeld een vak als anatomie, en er wordt veel geoefend met verpleegtechnische handelingen. Julia: “Het is heel leuk om die ene dag in de week de andere studenten te ontmoeten en hun ervaringen te horen. Ook de docenten zijn heel betrokken en nieuwsgierig hoe het je vergaat op de werkvloer.“ Ook vanuit De Zorgcirkel krijg je een begeleider aangewezen.

Informatieavond werkleertraject dinsdag 5 april
In september start het nieuwe schooljaar en dus ook het BBL werkleertraject. Op dinsdag 5 april is een informatieavond voor geïnteresseerden. Heb je interesse? Kom dan gerust langs. Van 18.30 uur tot 20.30 uur in Zorgcirkel locatie Sint Nicolaashof in Volendam. Stuur om je aan te melden een e-mail naar: g.smit2@zorgcirkel.com of d.becker@zorgcirkel.com. Meer weten over het werkleertraject? klik hier voor alle informatie over het werkleertraject.

Julia Jonk.jpg

Leerling verzorgende Julia Jonk werkt in de regio Edam-Volendam: "Het is echt een dankbaar beroep."