Dagbesteding Purmeren Dementievriendelijk (Header).Jpg (1)

Keurmerk Dementievriendelijk voor Dagbesteding Purmerend 

19 december 2023

De Dagbesteding van de regio Purmerend heeft op 18 december jl. het landelijk keurmerk Dementievriendelijk toegekend gekregen van Alzheimer Nederland. Om dit te behalen hebben al onze medewerkers en vrijwilligers een speciale cursus gevolgd en een online training gedaan. Allemaal zijn ze geslaagd! Met het keurmerk Dementievriendelijk willen we meer buurtbewoners met beginnende dementie welkom heten en meer begrip voor mensen met dementie creëren bij anderen. 

Dagbesteding Purmerend Dementievriendelijk (Logo)

Met het certificaat laat Zorgcirkel dagbesteding Purmerend zien dat zij zich inzet om een dementievriendelijke organisatie te zijn.  Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. 

 

Dagbesteding Purmeren Dementievriendelijk (1)

Anja Niggebrugge, manager (2e van rechts op foto): "Ook al werk je in de zorg, het is goed om stil te staan wat een dementie met een mens kan doen. De collega's van de dagbesteding hebben een training gehad. Ook de vrijwilligers hebben een scholing gehad. We zijn er trots op om dit certificaat te mogen ontvangen! Wij blijven onze kennis over het herkennen en omgaan met dementie vergroten en zetten ons blijvend in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers."

Op de foto (v.l.n.r.): Linda Nolet (begeleider welzijn en daginvulling), Sonja Boer (vrijwilliger), Henny Nieuwenhuijzen en Mirjam Stokman (begeleiders welzijn en daginvulling), Anja Niggebrugge ( manager dagbesteding en individuele begeleiding) en Mieke Hollander (voorzitter Alzheimer Nederland afdeling Zaanstreek Waterland)

Dagbesteding Purmerend Dementievriendelijk (2)
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!