Keurmerk dementievriendelijk in De Vleugels

Keurmerk ‘Dementievriendelijk’ voor De Vleugels

11 april 2019

Het wooncomplex De Vleugels in Alkmaar heeft op 9 april jl. het keurmerk ‘Dementievriendelijk’ toegekend gekregen van de landelijke organisatie Samen dementievriendelijk! Om dit te behalen hebben al onze medewerkers, vrijwilligers en de huurders vorige maand een 3-daagse cursus gevolgd en een online training gedaan. Allemaal zijn ze geslaagd!

Reuring in De Vleugels

In De Vleugels bieden wij thuiszorg en dagbesteding aan mensen die dit wensen. Het keurmerk ‘Dementievriendelijk’ sluit mooi aan op het project Reuring. Hierbinnen willen de huurdersvereniging samen met De Zorgcirkel en woningeigenaar Habion van De Vleugels een ontmoetingsplek maken voor jong en oud in de wijk. “Vooral voor ouderen is het fijn om in contact te zijn en te blijven met de buurt. Zo wordt het sociale netwerk van bewoners in en om De Vleugels versterkt. Met het keurmerk ‘Dementievriendelijk’ hopen we meer buurtbewoners met beginnende dementie welkom te heten en meer begrip voor hen te creëren bij onze andere bezoekers”, vertelt Ingrid Winder, teamleider Huishouding/Facilitair.

Mooie aanvulling

Zij en Els Hessing, Zorgmanager Dagbesteding, zijn erg trots op het behaalde certificaat. “Doordat ouderen langer thuis blijven wonen, krijgen wij meer te maken met (beginnende) dementie. Dankzij de inzichten uit de cursus is nu iedereen binnen De Vleugels bekend met hoe we mensen met dementie het best kunnen benaderen en steunen. Dat is een hele mooie aanvulling voor ons.”

Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, PGGM en het Ministerie van VWS.