Edwin IMG_0077.JPG

Onderzoek naar nieuwbouw Zorgcirkel Saenden en basisschool in één gebouw

28 juli 2023

Met de gemeente Zaanstad hebben wij afgelopen woensdag een intentieovereenkomst getekend. Binnen de Behouden Haven in Zaandam – het gebied waar Zorgcirkel Saenden zich bevindt - onderzoeken we de haalbaarheid van een gezamenlijke nieuwbouw: basisschool en verpleeghuis in één gebouw.

Verpleeghuis Zorgcirkel Saenden is toe aan vernieuwing om te kunnen blijven voldoen aan de wensen voor zorg en welzijn voor ouderen met een (zware) zorgvraag. Tegelijkertijd heeft de gemeente besloten om een basisschool in de buurt te bouwen en de omgeving aan te pakken. Door de nieuwbouw van Saenden te combineren met de ontwikkeling van de basisschool voor onderwijsorganisatie Agora, kunnen we samen het mooiste resultaat behalen in de gehele ontwikkeling en de inrichting van een meer groene en vriendelijke omgeving.

Onderzoek van mogelijkheden
Met de ondertekening van de intentieovereenkomst wordt onderzocht of het mogelijk is om dit gecombineerde gebouw te realiseren. Om tot een ontwerp te komen, wordt gekeken naar de eisen van de basisschool en die van ons. En hoe dit ontwerp past binnen het gebied, rekening houdend met de mobiliteit en leefbaarheid. Komend jaar staat in het teken van het haalbaarheidsonderzoek. Daarna worden de plannen gemaakt voor de realisatie.

Toekomstgericht ‘Nieuw Saenden’
Zorgmanager Lisanne Klopper van Zorgcirkel Saenden: “Voor ‘Nieuw Saenden’ streven wij ernaar om het aantal woonzorgplekken minimaal gelijk te houden aan het huidige aantal van Saenden. We willen ouderen met een zware zorgvraag optimaal kunnen verzorgen en zich thuis laten voelen, ook met oog op de toekomst. Contact tussen de bewoners en met de buurt vinden wij erg belangrijk. Dat is ook iets waar wij graag ruimte voor willen maken binnen het nieuwe gebouw. We hebben positieve verwachtingen van het haalbaarheidsonderzoek en de samenwerking met de gemeente en Agora. Het liefst zouden we nu al starten met de nieuwbouw!”

Lees meer over Nieuw Saenden
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!