ouderenkliniek_beelden.png
Ouderenkliniek_logo.png

Ouderenkliniek Purmerend breidt uit

25 juli 2021

Het Dijklander Ziekenhuis en De Zorgcirkel openden op 7 december 2020 een Ouderenkliniek voor de regio Purmerend. Het is een pilot. Na een half jaar hebben we in juni 2021 de capaciteit uitgebreid naar vijf plaatsen. Hiermee sluiten we aan bij de verwachte toename van een groep oudere patiënten die wel zorg nodig hebben, maar geen medische zorg van het ziekenhuis nodig hebben.

Passende zorg op de juiste plek

Het Dijklander Ziekenhuis en De Zorgcirkel werken al langere tijd samen om ouderen in de regio Purmerend passende zorg op de juiste plek te bieden. Door intensieve samenwerking, ook met de huisartsen in de regio, willen we onnodige en vaak belastende ziekenhuisopname voorkomen.

De oudere volgt binnen de Ouderenkliniek een persoonlijk en intensief behandelprogramma in de prikkelarme maar wel activerende omgeving van de revalidatieafdeling van De Zorgcirkel in het Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend. De specialist ouderengeneeskunde van De Zorgcirkel én de geriater vanuit het Dijklander Ziekenhuis werken samen om de oudere in een periode van ca. 9 dagen weer terug naar huis te kunnen laten gaan. Lees door...

Bent u zorgprofessional? Bezoek de speciale pagina voor verwijzers op deze website en ga verder naar 'Ouderenkliniek'. Hier legt Judella Daal, geriater in het Dijklander Ziekenhuis, in een aantal korte video's meer uit over de Ouderenkliniek en geeft u een rondleiding door de kliniek.

Deel deze pagina