Ouderenkliniek_beelden.PNG
Bovenkop_brief_ouderenkliniek.png

Pilot nieuwe ouderenkliniek 7 december van start

24 november 2020

Ouderenkliniek van De Zorgcirkel en Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis en De Zorgcirkel openen op 7 december een nieuwe Ouderenkliniek. Het is een pilot voor ouderen die op de spoedeisende hulp terecht komen in het Dijklander Ziekenhuis, maar niet hoeven opgenomen te worden in het ziekenhuis. Omdat zij wel nog tijdelijk zorg nodig hebben die thuis niet geboden kan worden, kunnen zij terecht bij de nieuw te openen Ouderenkliniek van het Dijklander Ziekenhuis en De Zorgcirkel. Hier worden zij begeleid door zowel de specialist ouderengeneeskunde van De Zorgcirkel als de geriater vanuit het Dijklander Ziekenhuis.

De oudere volgt binnen de Ouderenkliniek een persoonlijk en intensief behandelprogramma in de prikkelarme maar wel activerende omgeving van de revalidatieafdeling van De Zorgcirkel in het Dijklander Ziekenhuis, locatie Purmerend. Met de opening van de Ouderenkliniek willen de initiatiefnemers onnodige en vaak belastende ziekenhuisopname voor deze groep patiënten voorkomen en hen passende zorg bieden op de juiste plek. Het betreft een pilot met twee bedden met de gezamenlijke intentie voorjaar 2021 uit te breiden naar 10-12 bedden. 

Patiënten (vaak 70 jaar of ouder) die op de spoedeisende hulp (SEH) worden binnengebracht, maar bij wie geen geen medische ingreep hoeft te gebeuren in het ziekenhuis zelf, kunnen op de Ouderenkliniek terecht voor passende medische zorg.

 

Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!

Deel deze pagina