mvo bijeenkomst 13062019-44.jpg (1)

Proud Partner met MVO-schild!

16 januari 2020

Of je nu een herintreder bent, starter of iemand die het roer compleet wil omgooien; bij De Zorgcirkel ben je welkom! Die toegankelijkheid heeft het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord beloond met het MVO-schildje ‘Proud Partner’.

“Zeker iets om trots op te zijn,” vindt HRM-consulent Regina Quakernaat, “want dit is een schildje voor werkgevers in Noord-Holland Noord met een hart voor mensen.” Wanneer je als bedrijf minstens 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebt, maak je kans om Proud Partner te worden. “Daar zitten wij natuurlijk ruim boven! Wil iemand in de zorg werken, dan hebben wij vaak wel een passende functie. Ongeacht opleidingsniveau of afkomst.”

Vakantiekrachten
Tijdens de vakantieperiode hebben tientallen mensen via het WerkgeversServicepunt (onderdeel van UWV) proef kunnen draaien in de zorg door middel van een contract als vakantiemedewerker. Regina: “We hebben toen een aanbod opgesteld om 6 weken kennis te maken met onze werkzaamheden en UWV daarover geïnformeerd. De meeste kandidaten vonden het werk bij ons zo leuk, dat ze zijn gebleven. Enkelen daarvan starten binnenkort met onze opleiding voor Helpende of VIG!”

‘Verrijking voor het team’
Ook binnen onze proeftuinen en WelSlagen hebben we deelnemers met hele andere achtergronden een nieuwe toekomst kunnen bieden. “Sommige deelnemers waren van buitenlandse afkomst en spraken nog niet goed Nederlands of hadden geen gepaste vooropleiding. Wij helpen hen graag groeien. Vaak zijn het heel gemotiveerde mensen die niet alleen onze cliënten helpen, maar ook een verrijking voor de samenstelling van het team zijn.”

Vacatures vervullen
Als Proud Partner mag De Zorgcirkel deelnemen aan beurzen, speeddate-bijeenkomsten bij het UWV en worden we rechtstreeks door contactpersonen benaderd met kandidaten voor de zorg. In overleg met het Werkgeversservicepunt is het ook mogelijk om deze mensen door middel van een proefplaatsing via het UWV te laten ondervinden of een baan in de zorg aansluit bij hun verwachtingen. Regina: “Naast het compliment van het mvo-schildje biedt dat ook voordeel, want wij hebben veel vacatures. En hoe mooi is het om te investeren in iemands toekomst?”

Martha (63), huiskamerassistent in Westerhout:
“Ik was al 3 jaar op zoek naar werk, maar vanwege mijn leeftijd kozen ze steeds iemand anders. WerkgeversServicepunt attendeerde me op De Zorgcirkel. Ik had er zelf nooit aan gedacht, want ik kwam uit de mode en zorg en ouderen spraken me niet meteen aan. Maar ik was toch wel benieuwd. Tijdens het gesprek werd ik erg enthousiast. Tot mijn grote verrassing werd ik meteen aangenomen! Nu werk ik hier alweer een half jaar. Laatst zei iemand nog dat ze een verkoopster zochten. Of dat niet wat voor mij was. Nee hoor, zei ik, daar ben ik helemaal klaar mee. Het bevalt me uitstekend bij De Zorgcirkel. Eigenlijk had ik dit veel eerder moeten doen.”