2019_Campagnefoto_samendementievriendelijk_Noordhollandnoord WEB.jpg

Publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’

11 januari 2019

Op donderdag 10 januari is de Publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’ van start gegaan. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. 70% van alle mensen met dementie in Noord-Holland Noord woont thuis. Zij doen net als jij hun boodschappen, regelen hun bankzaken, bezoeken een restaurant en reizen met het OV. Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

Publiekscampagne 7- 27 januari
Het Netwerk Noord-Holland Noord, Samen dementievriendelijk, ruim 30 bedrijven en organisaties - waaronder De Zorgcirkel - en 13 gemeenten in Noord-Holland Noord, slaan de handen daarom ineen. De ambitie is dat tenminste 30.000 inwoners van Noord-Holland Noord de gratis online training ‘GOED omgaan met dementie’ volgen, zodat zij weten hoe ze dementie kunnen herkennen en hoe ze het beste kunnen reageren en mensen met dementie kunnen helpen.

Word ook dementievriendelijk!
We krijgen er allemaal mee te maken: in onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of binnen een vereniging. Leer dementie daarom te herkennen en er vervolgens goed mee om te gaan. Volg de gratis online training van vijftien minuten op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord.

 

Deel deze pagina