Expositie Roze Loper regio Purmerend_Hotshots (5).JPG

Regenboogvlag wappert bij De Zorgcirkel

17 mei 2021

Locaties Molentocht en De Viervorst zijn op weg naar de certificering voor de “Roze Loper”. De Roze Loper is hét certificaat voor woonzorg-, thuiszorg- en welzijnsinstellingen die aandacht besteden aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, bezoekers en zorgprofessionals. Arjan Baan, regiodirecteur Purmerend hees bij Molentocht voor de gelegenheid de regenboogvlag. Ook bij locatie De Viervorst wappert de bekende gekleurde vlag, gehesen door regiomanager Wilma Wisse.

Het was het startsein voor een periode waarin Molentocht en De Viervorst o.a. met evenementen en scholing extra aandacht besteedt aan seksuele en genderdiversiteit bij cliënten, medewerkers en bezoekers. Want iedereen moet zich veilig genoeg voelen om zichzelf te kunnen zijn. De extra aandacht helpt hier bij.

Expositie Roze Loper regio Purmerend_Hotshots (11).JPG

De regenboogambassadeurs van Molentocht en De Viervorst kunnen niet wachten totdat het felbegeerde Roze Loper symbool op de gevels prijkt. Een openlijk gebaar naar de buitenwereld, dat we zorgen dat iedereen bij De Zorgcirkel geaccepteerd is en de vrijheid heeft zich zelf te zijn. Eerder ontvingen locaties Saenden, Torenerf en Westerhout al De Roze Loper en zullen ook andere locaties volgen.

Zodra het weer kan staan de deuren ook natuurlijk weer wijd open voor bewoners uit de wijk om mee te doen met de actviteiten! 

 

Expositie Roze Loper regio Purmerend_Hotshots (1).jpg
Ik heb een vraag

Hoe kunnen wij u helpen?
Onderwerp is verplicht!
Onderwerp is verplicht!
Vraag is verplicht!
Hoe kunnen wij u bereiken?
Voornaam is verplicht!
Achternaam is verplicht!
Telefoonnummer is verplicht!
Geldig e-mailadres is verplicht!